呢一间我已经bookmark咗好耐,𠮶度嘅流心蛋包饭好出名㗎💗但一直都揾唔到时间去🥲前𠮶排趁住暑假尾声,梗系要把握机会去试吓la~而咁啱推出咗LuLu猪🐷系列嘅菜式同饮品,不过就只限于东涌分店✨个卖相咁cute cute,叫返杯LuLu猪milkshake先🤭🐷甜蜜蜜LuLu猪奶昔 $48上面有LuLu猪小蜜蜂造型嘅糖箱,不过我𠮶杯整得好丑样,完全唔似😅上层饮落有泡沫感,而下面milkshake部分奶味尚算香浓,香蕉味超级浓郁,饮到有果肉🍌底部有士多啤梨果酱🍓酸酸甜甜,令感觉更清新开胃,值得一试👍🏻🌶泡菜炖五花肉蛋包饭 $115轻轻咁一切落去,蛋汁已经流出嚟,流心效果劲靓,个画面超级治愈呀😍半熟蛋非常柔软嫩滑,蛋味香浓😋入面嘅饭粒粒分明,味道甜甜哋,仲捞咗d牛肝菌同萝卜粒入去,口感丰富💗酸辣嘅泡菜开胃爽口,每块都包住嚿肥美嘅五花肉🤩入口充满油脂香,猪皮弹牙黏口,够晒邪恶,𩠌饭真系一流呀✌🏻🐮烤牛肉蛋包饭 $98蛋汁同样好似瀑布咁流出嚟,而且真系超滑😚烤牛肉份量多,油脂丰富,肉味香浓,加埋芝蔴更加香,风味十足😆酱汁甜甜哋,亦带点牛肉嘅油香味,真系令人食上瘾呀😝🍗全份无骨炸鸡 $208(🍯

🐷甜蜜蜜LuLu猪奶昔 $48
甜蜜蜜LuLu猪奶昔

🌶泡菜炖五花肉蛋包饭 $115
泡菜炖五花肉蛋包饭

🐮烤牛肉蛋包饭 $98
烤牛肉蛋包饭

🍗全份无骨炸鸡 $208
(🍯蜜糖炸鸡+🌶甜辣炸鸡
炸鸡皮脆肉嫩,超级juicy呀🤤炸粉唔厚,真系啖啖肉🍗蜜糖嘅甜味可以解去油腻感,食多几嚿都得😉而甜辣炸鸡唔算辣,反而甜味较重,令人食欲大增,够晒惹味🤗炸鸡下面仲有一堆薯条同年糕,梗系要捞埋d汁一齐食la~
全份无骨炸鸡

🍓士多啤梨鲜奶咖啡 $48
咖啡底下有粉红色嘅士多啤梨奶,望落去好有层次🥰第一啖饮到微微嘅士多啤梨味,但由于咖啡味较重,非常香浓,所以盖过咗士多啤梨味🥺
士多啤梨鲜奶咖啡

🍫溶化朱古力 $42
朱古力味非常浓厚,配埋上面嘅cream,饮落口感更加顺滑☺️但后来d冰开始溶,会令朱古力味变淡,所以要饮快d🫠
溶化朱古力

🥮韩式月饼礼盒 $168/4个
一共有4种口味,包括🫘红豆绿茶、☕️咖啡、🍠紫薯同无花果味,呢d口味够特别又有新意~

⚠️如果购买韩式月饼礼盒可以获得3张餐厅优惠卷(包括🍳蛋包饭买一送一、🍗免费全份无骨炸鸡、🧋免费饮品一杯)优惠卷仲可以即场用㗎‼️‼️所以呢一餐劲抵呀😄
韩式月饼礼盒

整体嚟讲,食物嘅质素非常高,而且又大大份😊流心蛋包饭果然系名不虚传,炸鸡亦都十分出色✨呢一餐真系好满足呀,下次一定要试埋呢度嘅甜品🙋🏻‍♀️

评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️环境:⭐️⭐️(有d污糟😵‍💫)
❣️服务:⭐️⭐️⭐️
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍东涌达东路20号东荟城名店仓3楼334号舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review ,欢迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
甜蜜蜜LuLu猪奶昔
泡菜炖五花肉蛋包饭