2017-10-12 2654 浏览
身为一个木嘴,我对食物既要求非常极度之低,基本上只要正正常常,食得饱人已经好足够。以我多年睇openrice既经验,好似无乜食评以木嘴既角度出发,既然系咁,就由我带大家一窥木嘴之日常。今日去左食呢间,原因无它,作为一个木嘴当然系朋友话食乜就食乜。可能因为算早入去,唔算多人,感觉都唔错,起码无乜大妈嘈到拆天吓亲我呢个木嘴。不过櫈系圆形超硬矮木櫈,硬过砧板之余坐落去又似踎多过坐,我食左三粒钟,转换左姿势起码三十次,好似俾野咬咁成个人扭扭拧拧。唔好意思讲左好多枝节,但木嘴对野食既感想其实唔会好复杂,讲多少少其他野好似仲好。我地今晚叫左个招牌烤𫠐鱼,系辣度最低级果只。鱼对木嘴黎讲都不错,但辣度极低,亦唔够香,木嘴虽然未能深层次分析食物,但起码都可以低层次食到d辣系麻麻。牛肉,丸,牛柏叶,芝士肠,响铃,菜等等全部正常,但份量唔算多,对大食既人应该唔够,对樱桃小木嘴既我就还可以。食食下发觉喇沙鸡煲做紧半价,咁就嗌埋啦。睇样真系totally no mood to eat,但食落竟然几唔错,喇沙味几出,鸡够滑,再加埋d唔错既海鲜,呢个鸡煲绝对正过个鱼多多声,下次可以再战。另外有样野要赞系侍应见我地多

另外有样野要赞系侍应见我地多骨喺碟会自动波帮我地换碟,服务黎讲算系咁。

总括黎讲其实ok既,但木嘴份人比较毒舌先诸多埋怨者。呀,同埋间野可以慢慢坐,我地一食食左三粒钟都无被赶走,只要你顶得顺张骑呢櫈,我相信坐到收铺都应该得,gathering岩晒。
2017-10-11