2017-11-29 901 浏览
话说木嘴之前无意间上fb见到推荐呢间野,本身佢地系一间卖冻肉既铺头,但就可以即场试食黑豚肉饺子。木嘴一听到黑豚肉就流晒口水,勾起我半年前去鹿儿岛餐餐都食黑豚肉既美妙回忆。今日咁岩去开果头,忍唔住自己既欲望买黎试下。饺子可以拣白菜、韮菜,仲可以拣双并。咁我就拣左薄皮双并12只,唔洗心大心细拣味道。一路等一路闻到佢系度煎扒既香味,真系口水都流晒。内心不断谂,煎快D啦煎快D啦。几经辛苦终于有得食,饺子个皮确实系好薄,但一咬落去....说好的黑豚肉味呢?完全无呀系,我直程要认真望只饺去确认会唔会落漏左D肉。成旧野无咩口感,非常林,系韮菜有味所以先叫好食返少少。所以希望越大失望越大呢句野永远无错,今次真系几失望下。最值得一赞系佢个酱,有d蒜味好惹味。咁就盛惠39蚊,木嘴我都系落楼下超市买包装饺子算数了。如果真系要俾呢个价钱,我宁愿用黎买佢个蒜味酱好过。