2024-08-11 765 浏览
呢间日式 Cafe开喺启德Airside,以木系家私为主,好光猛够宽敞。餐厅装修得好似示范单位咁,如果有睇中嘅家品,仲可以带走埋,系一间家具x Cafe嘅专门店。餐厅主打各种fusion菜式,菜品选择都几多,而且价钱都唔贵,性价比超高!佢哋嘅甜品挞类🥧都好吸,全部由驻店甜品师傅即日喺店舖制作,水准有返咁上下!-——————————————🥩◖澳洲黑毛安格斯牛肉眼◗ $268用上100日谷饲澳洲黑毛安格斯肉眼,煎到五成熟,里面嘅牛肉系好靓嘅粉红色,肉眼切成两大片上枱,份量好足!牛扒充满肉汁,肉质偏瘦,伴上野菜同Wasabi薯蓉,野菜烤焗得几香;薯蓉微微呛鼻,味道更有层次,几特别~🍕◖樱花虾香葱玉子鳗鱼薄饼◗ $148薄饼切成八小片,每片上面都放上玉子同鳗鱼,好有日式薄饼嘅感觉!咬落去口感比较软腍,玉子鳗鱼都入口即溶,批边几松化,唔使惊食饼皮食饱!☕️◖Lemonade Coffee Fizz◗ +$41呢杯cold brew加入lemonade fizz,饮落似coffee tonic有微气泡嘅感觉,更能带到咖啡香气,好饮嘅!🍗◖ 明太子手羽◗ $68叫咗一个和风小食,四只鸡翼都好饱满,炸
-——————————————
🥩◖澳洲黑毛安格斯牛肉眼◗ $268

🍕◖樱花虾香葱玉子鳗鱼薄饼◗ $148

☕️◖Lemonade Coffee Fizz◗ +$41

🍗◖ 明太子手羽◗ $68
叫咗一个和风小食,四只鸡翼都好饱满,炸皮酥脆系唐扬风味,里面塞咗明太子鸡肉馅,味道微辣,一口落去好满足

🍋◖宇治抹茶蛋糕◗ $68
外型非常可爱,好似成片抹茶朱古力咁,抹茶味浓郁,配上日本红豆中和一下茶涩味,饭后甜品一流

🌟Encore指数:9/10