2022-04-28
ෆ⃛ 不籽是咖啡 ෆ⃛呢间位于油麻地嘅木系cafe一直都好有人气,近排仲喺西环开咗分店,趁开返晚市就即刻去食,因为冇得book位所以只可以Walk in,星期五夜晚七点嚟到都唔需要等位ฅˆ•ﻌ•ˆฅ♬︎*゜♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 龙虾汤配牛油果大虾到庭乌冬$128 ♪ 应该系嚟呢间每个人都会嗌嘅嘢食˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵ 龙虾汤用茶壶装住,自己决定倒几多汤落去,上网睇到有啲人话啲汤唔够热但今次系超级热辣辣的♨︎ 龙虾汤都几浓味仲有啲紫菜蕃茄等,唔会太咸都饮咗一半,🦐而大虾有四只都非常新鲜弹牙,牛油果已经好熟唔会有青涩味🥑,乌冬唔算烟韧系偏腍同埋份量唔多,但系几特别的配搭٩ ۶ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5 味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉 $138 ♪ 呢款都系menu有推荐logo嘅所以就叫埋(´▽`) 蟹酱同蟹肉嘅份量都几多,同忌廉汁捞埋一齐好creamy,整体蟹酱嘅味道都好浓郁,但唔会有腥嘅感觉🦀,而味增同蟹籽嘅存在就不太突出,扁意粉软硬适中,食落都唔会好腻呢☄︎ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 /
龙虾汤配牛油果大虾到庭乌冬$128 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉 $138 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5
✎ 总括:食物水平都系预期之内,唔会好失望或者好突出,日系同埋米色嘅装修令人感觉宽敞舒适,但空间唔算好大🪟
🅟🅢张凳一开始坐嘅时候觉得有啲矮凹咗落去,但坐耐咗又觉得习惯咗٩۶
ෆ̈ 不籽是咖啡 (文豪阁) (油麻地)
✇ 地址:油麻地弥敦道450号文豪阁地下D号舖
Followe ig☞: eatwithnnat