2022-10-03 75 浏览
之前碌fb冇意中见到呢间餐厅几简洁,D食物好似唔错咁,所以就mark低左呢间餐厅要揾次试了😚今日五点几来到餐厅,行到门口先知餐厅原来有落场时间😳五点三先会开门,好彩都唔系等左好耐,我地就成为左佢地晚市第一枱客😏不过五点三都冇人招呼我地入去,要我地自己开门问🤷‍♀️餐厅地方唔大,入面只摆到四张四人枱非常简洁,冇乜装饰,但几干净😂一坐低,就比左两张大menu你,叫你扫qr code落单~睇左阵menu,就叫左两个餐~🐟银鳕鱼西京烧 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 山葵八爪鱼 + 越光米饭🐮慢煮封门柳配自家杂菌烧汁 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 蒜味墨鱼仔 + 越光米饭 + 菠萝特饮等左一阵,两个餐好快就上枱了😍🐟银鳕鱼西京烧 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 山葵八爪鱼 + 越光米饭 ($118)🍏柚子紫薯青苹果沙律,好好食😍食得出有柚子肉同青苹果粒,酸酸甜甜咁,超正~惟一缺点系小小一球雪糕咁,太少,唔够喉😝🐙山葵八爪鱼,辣辣地,几开胃,正常质素~个🍚越光米饭,我大乡里出城,唔多食得出有乜分别😂🐟银鳕鱼西京烧,一放上枱已经闻到好香鱼味😍骨位好重鱼油,成块鱼都几够味,好食😋🐮慢煮封门柳配自家杂菌烧汁 +

今日五点几来到餐厅,行到门口先知餐厅原来有落场时间😳
不过五点三都冇人招呼我地入去,要我地自己开门问🤷‍♀️
餐厅地方唔大,入面只摆到四张四人枱
非常简洁,冇乜装饰,但几干净😂

一坐低,就比左两张大menu你,叫你扫qr code落单~
睇左阵menu,就叫左两个餐~
等左一阵,两个餐好快就上枱了😍

🍏柚子紫薯青苹果沙律,好好食😍
食得出有柚子肉同青苹果粒,酸酸甜甜咁,超正~
惟一缺点系小小一球雪糕咁,太少,唔够喉😝

🐙山葵八爪鱼,辣辣地,几开胃,正常质素~

个🍚越光米饭,我大乡里出城,唔多食得出有乜分别😂

🐟银鳕鱼西京烧,一放上枱已经闻到好香鱼味😍
骨位好重鱼油,成块鱼都几够味,好食😋
银鳕鱼西京烧 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 山葵八爪鱼 + 越光米饭
🐮慢煮封门柳配自家杂菌烧汁 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 蒜味墨鱼仔 + 越光米饭 + 菠萝特饮 ($113)
一样个D野上面已经讲左,就唔再讲了😆

🦑 蒜味墨鱼仔,感觉同平时食到嘅味付八爪鱼仔分别不大~

🐮慢煮封门柳,好香肉味😍
食落唔韧,加埋个杂菌烧汁几够味,唔错~
不过如果个汁多少少,可以捞饭就更好😂
慢煮封门柳配自家杂菌烧汁 + 柚子紫薯青苹果沙律 + 蒜味墨鱼仔 + 越光米饭 + 菠萝特饮 (
🍍菠萝特饮
上枱颜色分明,几靓😀
staff有讲要搞匀先好饮~
几香菠萝味,唔会好甜👍
菠萝特饮
埋单 $231,冇收加一服务费~
对两个餐都好满意👍
服务就正正常常啦~
有机会会想再试下其他主食😏
2022-10-02
$115.5 (晚餐)
菠萝特饮