已经有一阵子没去将军澳揾食,趁今日停左雨就同老公到将军澳海边走走顺便食埋Lunch ,将军澳呢面真系好多食肆,我哋最后拣咗系Donki附近嘅 韩式餐厅 Seoulmate木系装修好舒服,店员安排左我哋坐玻璃窗边嘅木制千秋枱,最得意系放咗好多可爱造型嘅公仔揽枕🧡烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭🧡老公一见到个menu火山公仔个愤怒样咁得意就拣左呢个,估唔到佢出场上枱时咁有气势,店员打开个盖时就系烟雾弥漫,加埋上面个生鸡蛋一爆汁就做到火山🌋的感觉,火山系焗蛋白做的,里面系炒饭,有唔少章鱼蟹肉明太子等,炒得够干身食落去好香,呢个饭造型真系好精致好睇又好食😋🧡泡菜烟三文鱼他他 配酥炸脆球🧡呢个前菜卖相又系好靓,酥脆波波球里装满泡菜烟三文鱼他他,吃起来带少少微辣,点埋中间的酱一齐食加少少酸味好夹好开胃。💚日本宇治抹茶奶盖瀑布奶油蛋糕配雪糕💚甜品卖相又系好打卡able,可以自己拉走个胶套就会见到D抹茶奶盖好似瀑布咁涌出来,个蛋糕质地焗到好松软,最特别系佢系碟边周围加入左几款可食用嘅干花(桂花、玫瑰花、薰衣草),仲有一球雪糕,连埋干花一起吃多左份花香味又真系好夹。💛芒果🥭奶昔奶盖雪山💛❤️士多啤梨🍓

🧡烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭🧡
烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭

🧡泡菜烟三文鱼他他 配酥炸脆球🧡

💚日本宇治抹茶奶盖瀑布奶油蛋糕配雪糕💚
日本宇治抹茶奶盖瀑布奶油蛋糕配雪糕

💛芒果🥭奶昔奶盖雪山💛
❤️士多啤梨🍓奶昔奶盖雪山❤️
两杯饮品都好靓卖相💯,奶盖厚厚的好滑身,里面系芒果/ 士多啤梨嘅奶昔沙冰,唔会好甜好好饮
2023-10-19
午餐