2022-03-24 163 浏览
是日约咗朋友过嚟而家试吓个威灵顿牛柳,其实对于呢道菜本来就唔会有太大期望,特别系呢个价位,即系如果有一般嘅水准其实已经好好;但系真系有啲令人失望。首先入到餐厅嘅感觉OK嘅,但系上菜嘅速度真系有啲过分,10分钟都未上到嘢饮,然后我个威灵顿等咗45分钟,中间话个焗炉有问题叫我等多2分钟,𠮶阵我就系谂应该都唔知2分钟嘅啦, 2分钟都唔使同我讲啦,果然结果系20分钟左右😂OK,希望慢工出细活啦,拎上嚟个卖相都OK嘅,但系一吉落去就知出事,我叫五成熟,张单都系写五成熟,但系我谂应该都超过七成…然后把刀直头切唔开,切到我手软,最后要换过把刀。简单啲来讲其实我就冇乜期望嘅,呢个价钱中午叫威灵顿牛柳都唔系想要求啲乜嘢,但系真系唔合格,啲肉切都切唔开,放落个口到更加难咬,我会用煲汤瘦肉去形容佢嘅口感。但系,都有值得一赞嘅系职员好好礼貌,中午时分呢个环境到有八成满,成个场得佢一个走来走去,服务都算系咁啦,最后要介绍吓个人觉得全场最好食嘅…因为等咗45分钟所以职员送咗两个雪糕俾我哋,全场真系最满意杯雪糕,仲好饮过杯咖啡😂最后咁讲啦,我谂佢餐厅唔系唔得嘅,但系似乎唔系太适宜做呢一类型嘅菜式,朋友𠮶件汉堡都系有

最后咁讲啦,我谂佢餐厅唔系唔得嘅,但系似乎唔系太适宜做呢一类型嘅菜式,朋友𠮶件汉堡都系有啲over左,所以或者可以调整下菜式会比较好啲。
2022-03-18