2009-10-25 22 浏览
一场来到鲗鱼涌,紧系揾d独门店食o野。店子小小,布置得很warm,老板娘出来打招呼,ok啦,都可一试。更招呼我睇杂志。除左几款午餐外,还有是日推介─鳗鱼豚肉蔬菜饭$39。馒鱼和豚肉份量不少,而且汁都好多!不过一揭开两件又硬又无味道的大白菜,底下无汁gu wor!?汁是得半边,咁奇怪既?有汁o个边当然好好食啦!豚肉都好腍,但鳗鱼就出奇地多骨!红萝卜粒,又未够腍。去自家小店食餐,我一定饮咖啡。咖啡好快来到。吓!!!?乜咁既?佢唔系咖啡同奶分开都算喇!仲用d茶餐厅杯,而非矮白的咖啡杯!?同间铺既格调非常格格不入!饮一口,哗!!!咩事呀?唔系即蘑?仲要系奶啡!!?多奶少啡,我宁愿饮茶餐厅的酸咖啡好过喇。饮左两啖,真系过唔到自己o个关。报纸上报导,老板跟Harlan称兄道弟。可能我拣错野啦,我见有两个客人食,ribs+薯条,都赞好食。但我就被杯咖啡吓呆了收尾。埋单时,更是气愤!!$39+$10, $49!!!?个饭唔系餐黎既咩!!?杯野饮要收钱gar!?真系只怪自己无睇清楚,店外黑板,零舍舍,写左一款「是日推介」,有无包饮品?无从"契"考!食完真系顶/饱足全日!p.s.设每人最低消费$33。惠顾
一场来到鲗鱼涌,紧系揾d独门店
食o野。

除左几款午餐外,还有是日推介─鳗鱼豚肉蔬菜饭$39。
馒鱼和豚肉份量不少,而且汁都好多
!红萝卜粒,又未够腍。
去自家小店食餐,我一定饮咖啡。
咖啡好快来到。吓!!!?乜咁既
饮一口,哗!!!咩事呀?唔系即蘑?仲要系奶啡
埋单时,更是气愤!!$39+$10, $49!!!?个饭唔系黎既咩
!!?杯野饮要收钱gar!?真系只怪自己无睇清楚,店外黑板,零舍舍,写左款「是日推介」,有无包饮品?无从"契"考!
食完真系顶/饱足全日!
p.s.设每人最低消费$33。惠顾午餐,可以8折,食甜品
相机解像度差,蒙眬眬都可给大家参考