2023-12-09 3405 浏览
幸运可以坐到窗边, 夜晚景色超靓呀用餐环境同用具都干净整洁、职员服务都好好食物选择唔算多,属于贵精不贵多嘅类型讲左值得再战既类别先🍣成个buffet最突出应该系刺身,奈何我系唔食生野,但系几个朋友都赞不绝口,卖相都好靓仔,即使临到收场去拎都绝不马虎,依然系切得靓靓大大旧又肥美。(但sushi 一般,d 饭少硬)🍤新鲜煮龙虾唔会小小气气咁每人限一份,你钟意既行埋去讲要几只都可以,每只龙虾都配埋龙虾钳,不过食到一只肉有d梅,其他都正常既~🍖牛扒出乎意料地好食!通常我都唔系太钟意食buffet呢一种烧牛扒,但呢度做得唔错,唔干柴唔un浓郁牛味其他每个类别简单讲下🍽冇传统buffet有嘅点心粉面之类🍽沙律都算唔少🍽芝士选择亦中规中距唔算特别多(当日没有burrata)🍽冻海鲜其实都唔算多选择,就咁睇呢d选择似5百蚊价位,不过有热既龙虾供应,蟹脚唔算大只,但都几鲜甜,另一款蟹就一般,冇咩味,同埋佢只有offer 蟹剪....对只蟹钳黎讲唔系好够力,有冇得额外问佢拎钳就唔知喇,因为淡然无味我都冇再战🍽甜品类冇咩特别,蛋糕好大件,唔系一口size,味道试左几款都好一般,谂住主食甜品呢度真系唔太适合🍽
幸运可以坐到窗边, 夜晚景色超靓呀
用餐环境同用具都干净整洁、职员服务都好好

食物选择唔算多,属于贵精不贵多嘅类型

讲左值得再战既类别先

其他每个类别简单讲下
🍽冇传统buffet有嘅点心粉面之类
🍽沙律都算唔少
🍽芝士选择亦中规中距唔算特别多(当日没有burrata)
🍽片皮鸭有d切到好似烧鸭咁,肉多过皮……
🍽其他中西热食都唔错,普遍味道都正常,其中最好食系红酒炖牛肉,超超超软淋入味!

钟意食刺身既话,呢个buffet绝对回到本;相反唔食生野如我,就未必咁大吸引力,因为刺身同龙虾以外既野都一般般
环境方面,如果唔系坐到窗边,会觉得逼左d , 呢个价位如果唔算大食,去非buffet可能会更适合