2018-09-24
之前都已经好钟意食呢间店既戚风蛋糕,未入去前系因为俾店内环境吸引而停低脚步,事关佢装潢华丽,采用左foodpigss🐷🐷最爱既云石枱😍,然后入到去一望蛋糕柜见到一个个高身玻璃盖盖住一个个戚风蛋糕先发现原来系la famille啊😱,一排无食,原来已经开左新分店有得堂食,可惜🐷🐷自己一个,但一场黎到又无咩可能唔食,所以都系拎走算🙍🏿♀️由于戚风蛋糕已经试过,所以今次见有从未食过既巴代利亚(Bavarois)就买两个黎食下巴伐利亚,系源自于欧洲十九世纪既甜点,而la famille 更采用有机既食用花,令到甜品外观更优雅且吸引😍士多啤梨巴伐利亚($46)上面既啫喱系香槟味,里面系有真既士多啤梨,同下层既士多啤梨慕丝一齐食真系入口即溶又好match☺️香印青提巴伐利亚($46)唔系普通提子制成咁简单,而系用左大大粒即香印,食落好fresh👍🏻,仲觉得好grand🤪,个人较推荐呢个整体而言,la famille真系有信心保证🤣,食过几次都觉得无失望
士多啤梨巴伐利亚($46)
香印青提巴伐利亚($46)