2021-05-20 47 浏览
成日都好钟意食台湾嘢嘅我见到有推荐呢间就谂住试下💛估唔到一条豉油街竟然集中有三间台湾料理😂到店已经系下午茶时间,就order咗下午茶嘅盐酥鸡扒卤肉饭,又另加两样小食,麻辣臭豆腐同宜兰葱肉馅饼,外卖自取有九折🙌出餐都几快,拎到屋企打开都仲温热~葱肉馅饼个皮又薄又软,馅料葱姜味比较浓,觉得有der der油不过都接受到~臭豆腐一打开个盖就闻到阵臭味,不过食落就只系有啲臭,反而麻辣味比较突出,咬落仲有汁㖞,都系觉得有少少油不过我好钟意食臭豆腐所以全部食晒😆盐酥鸡扒因为车程近一个钟多少会影响到,不过都keep到炸衣脆香,可能因为系下午茶餐所以个鸡扒感觉细少少?除咗炸衣个肉好似只得几啖🙈口感调味都ok,我为咗健康啲(心理安慰姐😆)虽然好想但都尽量唔食个炸衣,如果一起食埋都会有啲油。卤肉唔错,食到猪油香,捞饭又唔会觉得太油~麻辣臭豆腐 7.0/9宜兰葱肉馅饼 6.5/9盐酥鸡扒卤肉饭 7.0/9OVERALL 7.0/9未有惊喜不过不失,如果行去附近可以考虑分散支持下💛同一时间呢间就有好多空位,行多几步嘅OO台湾面30几度仲有唔少人排队😂

出餐都几快,拎到屋企打开都仲温热~

麻辣臭豆腐 7.0/9
宜兰葱肉馅饼 6.5/9