餐厅: 沙田凱悅酒店咖啡廳
资讯:

2018-07-07 2117 浏览
因为系沙田友,三年几前开始钟意嚟呢度食buffet, 由正价食到而家card有buy 1 get 1 优惠。。。。。。由于lunch buffet, 确实冇咩名贵海鲜供应,但以前D 蟹脚&虾都叫鲜甜,而家似用咗D次货,完全系失望,以前系大虾又靓又甜,而家放一堆已经剥埋壳嘅虾仔仲要冇味。。。D蟹脚黑色一挞挞,又咸又腥。。。今日见D青口靓靓仔仔咁,念住实冇死啦,点知臭嘅,等我仲攞咗3只,第一只吐都吐唔切,以为一只系咁,点知3只都系。。。。唯有转战沙律,ok ga, d 菜好fresh, 爽脆甜,仲要有沟好酱嘅ceaser salad, nice!唔食海鲜冻盘,呢个lunch buffet 都仲有好多选择嘅。 刺身中等啦,三文鱼一定有,不过唔肥美,不过不失。我会忍唔到,照食饱肚嘅加州卷&炸虾卷,唔错㗎。仲有soba, 都系好味嘅。有smoke salmon, 不过我冇食,so....no comment...有人负责bbq,有羊架&烤鸡烤肠,烤得好香。 侧边有埋pizza, 又有西冷,亦有几款spaghetti, 仲有小小素食区,照顾到素食人仕。有中汤亦有西汤,今次中汤系红青萝卜煲亦肉

有中汤亦有西汤,今次中汤系红青萝卜煲亦肉,ok ga, 略嫌喊咗小小。西汤系南瓜汤,都好味。

有部咖啡机可以冲espresso, latte, cappuccino, d coffee 唔错,我成日都会㩒杯espresso, 再去攞vanilla ice cream, 自制affogato

ice cream 系哈根大师,有九只味。
有凉粉,可惜我后尾想攞已经冇哂又冇refill, 上次食都OK for, 自己加不同配料,eg, 椰果,红荳。。。。。。

个肚今次冇空位食烧味,以前试过OK la, 不过不失,唔会正到要encore

有即渌粉面,不过咁多野食,我真系冇本事食D咁饱肚嘅野。

点心有菜肉包,鲜虾粉果,韮菜猪肉饺,烧卖,又系不过不失。

中菜有六款左右,好好,食物有指示,如果唔系我今日会差D夹咗田鸡肉

仲有好多甜品,正常啦,唔难食,但唔特别,唔会令你好想食,但又想试,食完唔会encore, 亦唔会想买佢D蛋糕而矣。

太多食物,不能逐一讲,不过不失,服务好好,有平日buy one get one 好抵,所以经常encore,可惜D海鲜冻盘每况愈下,差到不敢正价惠顾,有买一送一就话是但都算,希望有一日喺放弃呢间酒店嘅buffet之前d 海鲜会正常返。。。。。。
2018-07-06
用餐优惠