2016-11-16
老实讲,上水系我心目中已经被攻陷,好多从前既良心食肆都已被迫结束营业,所以真心鼓励大家要多多支持还未被污染既小店! 渔匠料理系上水黎讲都算系比较出名同有质素既日本料理,所以特登带我的嘴嚵妈妈黎试下! 日本生蚝2本入 64黎到日本料理,竟然有生蚝,所以点了一客,啖啖肉既质感带有淡淡蚝香,由初入口味慢慢会变浓,钟意食生蚝而又怕腥味既朋友可以一试!目仁奈刺身(厨师推介)268厨师推介系隔一段时间就会转,而今日既款式系「目仁奈」,卖相相当特别同有心思,每片刺身既厚度一致,鱼肉鲜甜无腥味,好新鲜,肉质鲜嫩,食落口好有质感,可配合柠檬及特别为目仁奈而泡制既酱汁,甜之中有微柚子香,别有一番风味。 备长炭寿司盛:帆立贝,海鳗,鳗鱼,鱿鱼,珍宝赤虾寿司 98本人对火炙情有独钟,因为喜欢果种炭烧香同埋半生不熟既质感!寿司盛真系有返啲份量,帆立贝真系好大粒,完全地盖过寿司既饭!有点黏黏的感觉,好鲜甜!珍宝赤虾好肥美😍😍 厚厚既虾肉,真系好正,因为出面好多都系好薄好平身架!香芒大虾卷8件 96呢度每一款料理其实真系食得出厨师既心机… 炸虾卷都可以不平凡,放置木盆上,好似一只大虾咁! 香芒同虾既对比比较大。因
黎到日本料理,竟然有生蚝,所以点了一客,啖啖肉既质感带有淡淡蚝香,由初入口味慢慢会变浓,钟意食生蚝而又怕腥味既朋友可以一试! 目仁奈 刺身(厨师推介)268
厨师推介系隔一段时间就会转,而今日既款式系「目仁奈」,卖相相当特别同有心思,每片刺身既厚度一致,鱼肉鲜甜无腥味,好新鲜,肉质鲜嫩,食落口好有质感, 可配合柠檬及特别为目仁奈而泡制既酱汁,甜之中有微柚子香,别有一番风味。 备长炭 寿司盛:帆立贝,海鳗,鳗鱼,鱿鱼,珍宝赤虾寿司 98 本人对火炙情有独钟,因为喜欢果种炭烧香同埋半生不熟既质感!
珍宝赤虾好肥美😍😍 厚厚既虾肉,真系好正,因为出面好多都系好薄好平身架! 香芒大虾卷8件 96
呢度每一款料理其实真系食得出厨师既心机… 炸虾卷都可以不平凡,放置木盆上,好似一只大虾咁! 香芒同虾既对比比较大。因为芒果肉爽口同埋带有酸既味道,所以建议芒果同寿司一啖食,或者一齐放入口,咁样更带出炸虾同芒果既新鲜味,大虾都炸得好透好松化!