2025-02-03 286 浏览
朋友住港岛黎开呢边做野,见评价咁好就想试下呢间首先系地方都几难揾,另外当晚一开门入到去,全场静晒望住我地两个,间铺黑蚊蚊又唔似openric啲图咁光猛😅两个女店员唔出声净系望住我地,我地想揾个墙边嘅位坐低,佢地又急急脚走黎问我地「有无book台?」我见得两三台客、仲有好多空位,就反问佢地「我地无book台,系米一定要book台?」,两个店员就只系互相打眼色、唔答我地问题😅然后佢地就指示我地坐收银前面张台。明明大把位,做咩要人坐店中心、比你地店员望住咁奇怪呢??😂好啦我地当时都无谂咁多,放低背囊&除外套时,佢地又问一句「请问你地系米大厦员工?」立即比佢拨晒冷水,答佢「唔系😑」然后我地就离开左。一入铺又唔主动接待,问野又唔一次过问清楚,如果做生意上/对我地客人有咩顾忌,可唔可以做好少少、唔好咁肉酸&赶客?谂住黎试下咁多推介嘅餐厅,但佢地只想接待大厦员工,好可惜
朋友住港岛黎开呢边做野,见评价咁好就想试下呢间

立即比佢拨晒冷水,答佢「唔系😑」然后我地就离开左。