2023-05-11 16 浏览
完成咗单project,就约埋朋友一齐去chill 下放松下拣咗依间系以本地手工啤做主题既酒吧餐厅,一坐底staff就好主动做推介。手工啤既推介亦都好detail,好易拣到啱自己既饮。#落花流水 ($93/ 大杯)- 拣之前都唔知系最受欢迎既啤酒店员介绍依杯会易入口啲就拣咗,话系用啤酒花冷泡而成。话冇咁多苦味而又有淡淡既花香味👍🏻👍🏻啱哂我依啲唔太饮酒既人。闻落有阵花蜜味好易入口,饮多两杯都得(但要留意个酒精浓度都高㗎😈) J仔就拣咗 #maipo ($114/大杯)- 依杯 就smooth啲有木槺味,唔讲会以为系饮紧Whisky,不过无Whisky个味那喉感#鸡翼配腐乳酱 ($78)- 鸡翼个调味好入口,炸得好香脆。腐乳酱好特别,少少辣味更加带出鸡翼既香味#芫茜汉堡 ($148)- 炸芫茜好特别,炸过之后芫茜未唔会好出但配埋汉堡就一流。汉堡包咗旧芝士系入面,而且捞埋啲芫茜系牛肉到。每一啖都有茜味😋😋#炸鱼汉堡 ($108)-对比茜汉堡就细旧啲,但都好算大份。而且啲酱令到个炸鱼唔会太油腻另外餐厅做紧鸡翼挑战,现场都有几位男士挑战。气氛好好令到我哋倾偈都好放松

手工啤既推介亦都好detail,好易拣到啱自己既饮。