2023-09-06 465 浏览
恰好我哋嚟当晚系平日晚市,餐厅不太多客人,负责我哋嘅师傅同我哋分享唔少自己入行经验和omakase行业嘅最新状况,从对话中得知呢度嘅师傅都经多年修炼并不断提升行内知识才能在这行屹立不倒,实在得来不易,有幸呢晚能试到师傅嘅功力,果然名不虚传,鮨石绝对称得上实力型omakase餐厅,整体菜式中亦不泛对每件料理的美感触角,摆盘以及排序都淋漓尽致。前菜酱油渍吞拿鱼配准山 水云 白粟米酱油渍吞拿鱼咸香而带有淡淡嘅鲜味,白粟米带有甜味同口感丰富黑松露银雪鱼bb银雪鱼肉鲜嫩细致,带有淡淡嘅甜味同鱼肉嘅香气,而黑松露嘅独特香味更加提升咗呢道菜嘅丰富度同风味。赤贝 白象拔蚌赤贝肉质鲜美,口感鲜脆,味道鲜甜。而白象拔蚌肉质滑嫩,带有淡淡嘅海鲜味道。两者配在一起海胆配白虾海胆鲜甜滑腻,带有浓郁嘅海洋味道,而白虾肉质鲜嫩弹牙,有淡淡嘅甜味。和干草烟熏铿鱼铿鱼鲜美,肉质紧实。加入干草烟熏,令呢道菜式带嚟嘅烟熏香气丰富而独特矶煮八爪鱼八爪鱼弹牙,鲜味同咬劲突出。矶煮嘅方式令八爪鱼更加入味,令呢道菜带嚟嘅味道更加丰富同浓郁。吉列大拖罗三文治三文治内里有吉列大拖罗,系呢间餐厅嘅招牌菜,炸鱼肉鱼味更香浓,餐厅专程安排呢

前菜
酱油渍吞拿鱼配准山 水云 白粟米

酱油渍吞拿鱼
咸香而带有淡淡嘅鲜味,白粟米带有甜味同口感丰富

黑松露银雪鱼bb

赤贝 白象拔蚌

海胆配白虾

和干草烟熏铿鱼

矶煮八爪鱼

吉列大拖罗三文治
三文治内里有吉列大拖罗,系呢间餐厅嘅招牌菜,炸鱼肉鱼味更香浓,餐厅专程安排呢道特别嘅享受俾客人。

烧𫚕鱼
非常入味,配上柚子胡椒更加喺一绝。

寿司
真鲷
真鲷肉质鲜嫩,淡淡嘅甜味却有滑腻口感。

伊佐木
味道清新优雅。

炙烧金目鲷
金目鲷肉质鲜嫩,淡淡甜鱼肉嘅香气。经过炙烧,表面微焦嘅外皮,增加咗味道层次风味。

大拖罗
油脂极丰富,邪恶!

三文鱼子杯
咸香嘅味道滑腻嘅质感。杯形呈上,方便客人慢慢享受。

海胆杯
海胆鲜甜滑腻,浓郁嘅味道,每一口都能够品尝到海胆嘅creamy

大拖罗䓤紫菜卷
大拖罗鲜美油脂爆发,配埋䓤紫菜酥脆一齐食,口感层次丰富。

甜品
海盐雪糕配芒果
海盐雪糕微咸嘅味道,芒果嘅甜味,系一个完美嘅ending

👅味道💛💛💛💛💛
🍽服务💛💛💛💛💛