2023-07-12 45 浏览
同朋友庆生,拣左黎蟹庆。因为见人share餐厅环境几骨子又有卡位,我地4个人啱啱好。book 7点,有朋友准时到拎左位先,因为另一位朋友迟收工所以就7点9先齐人叫野食。4个人其实叫左唔算多野食,但食物质素几好,黎得都叫快。两个沙律好清爽,一黎就俾我地分哂黎食。甲罗烧我就觉得有少少失色,食落冇乜味咁。天妇罗即炸好脆口,系好想encore。牛舌不过不失。和牛鹅肝炒饭,好入味,鹅肝虽然份粮唔多,但因为系比较油腻,所以都叫啱啱好。食到差唔多9点,侍应走过黎叫我地准备埋单,因为两小时用餐时间,𠮶下我地有啲愕然。望一望个场,非常多吉位,问朋友入座𠮶阵有冇讲用餐时间两个钟,朋友话冇提过,而且openrice订座条款亦冇要两个钟交枱。本身拣呢个场嘅其中一个原因就系因为佢收11点,谂住可以同朋友倾耐少少。点知佢九点未够就攞张单过嚟叫我哋埋单,讲真其实唔系唔可以继续叫嘢食,不过你咁样嘅态度赶我哋走,我哋都唔会想继续俾钱你赚。所以我哋同生日朋友影咗几张相埋埋张单就走咗,我哋走𠮶阵时九点几成个场已经冇晒客,最后系等䢂𠮶阵见到房入面有人行出嚟,先知道原来有Private Room,anyway,冇下次。

4个人其实叫左唔算多野食,但食物质素几好,黎得都叫快。

两个沙律好清爽,一黎就俾我地分哂黎食。

甲罗烧我就觉得有少少失色,食落冇乜味咁。

天妇罗即炸好脆口,系好想encore。

牛舌不过不失。