2022-02-11
🍫 朱古力gelato + 70%黑朱古力鸡蛋仔 $56身为一底鸡蛋仔呢个价钱真系几贵😂不过呢个combination我由佢系天后开铺果阵bookmark到依加点都要试试佢先心息!Gelato坚系做到gelato果种有啲张力嘅口感🤣朱古力味好浓好浓又唔会太甜,一入口确实有惊艳到,唔会expect系旺中可以食到咁高质嘅意式雪糕😂鸡蛋仔岩岩整起热辣辣外脆内软,就算配上70%黑朱古力都唔会太苦。男朋友身为非朱古力lover,黑朱古力更加系hater😆本来话预佢唔会食得多点知最后都食左差唔多一半🤣👏🏻不过加左雪糕食到底鸡蛋仔会淋左,个人觉得都ok嘅沟埋雪糕浓浓朱古力味搭够依然食到lamlam脷😋-总结:朱古力lover must try呢个组合😍下次会想试下原味+流心蜂蜜/其他味+麻糬😆🧡