2015-03-30
今朝咁岩撞正等朋友放学,又无地方行,咁就行过黎pacific coffee打下等一向都对热朱古力情有独钟,所以系呢度唔叫coffee,专登要翻杯hot chocolate试下 好啦!呢杯系俾我饮左几啖既朱古力......讲真!呢杯野无乜惊喜 甜度适中,奶泡都算系密同厚,成杯饮品既味道尚算均匀,因为始终系由机器冲调而成。但系最败笔既地方始终在于主角,朱古力味略淡,口感算为单调,唔算好香、好浓,而且一打开果阵亦闻唔到好香既朱古力香味。初头饮几啖都还好,饮到尽果阵已经有少少似为饮而饮,满足唔到一个朱古力迷对香浓朱古力既喜爱 系价钱方面,呢杯系标准Tall size,承惠33大元。只可以讲呢度系高消费既地方,但系味道方面只可以说系中等,并不能称之上为高。
好啦!呢杯系俾我饮左几啖既朱古力...... 讲真!呢杯野无乜惊喜 甜度适中,奶泡都算系密同厚,成杯饮品既味道尚算均匀,因为始终系由机器冲调而成。但系最败笔既地方始终在于主角,朱古力味略淡,口感算为单调,唔算好香、好浓,而且一打开果阵亦闻唔到好香既朱古力香味。初头饮几啖都还好,饮到尽果阵已经有少少似为饮而饮,满足唔到一个朱古力迷对香浓朱古力既喜爱 系价钱方面,呢杯系标准Tall size,承惠33大元。只可以讲呢度系高消费既地方,但系味道方面只可以说系中等,并不能称之上为高。