2022-02-22
朋友知道我一直都想食呢间,就带咗我黎食生日饭🥰我哋点咗个Special brunch set,相对最普通嘅brunch有更多饮品可以free flow(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)绝对要推荐嘅一定系佢杯热朱古力,系令我觉得惊艳嘅level 🍫 .⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰.𝗧𝗢 𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧….▫️𝑺𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒅, 𝑺𝒆𝒂𝒘𝒆𝒆𝒅 & 𝑺𝒆𝒂 𝑺𝒂𝒍𝒕 𝑳𝒂𝒗𝒐𝒄𝒉𝒆 & 𝑺𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒊𝒔𝒔𝒂𝒏𝒕面包都几好食😋牛角包好脆,仲有特别系块脆卜卜嘅lavoche,食落好似海盐味薯片,好食到令人难忘!所有面包都可以配埋佢哋嘅酱食(图中系配个牛肉他他),分别有Bordier Unsalted Butter & Seasonal Christine Ferber Jam & Nicoise Olive Tapenade,不过对呢三款酱我冇咩记忆点😹.▫️𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉𝒍𝒚 𝑪𝒉𝒖𝒄𝒌𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒐𝒑𝒉𝒆 𝑮𝒂𝒃𝒐𝒓𝒊𝒂𝒖 ‘‘ 𝑺𝒑é𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝑫𝒆 𝑪𝒍𝒂𝒊𝒓𝒆” 𝑶𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓, 𝑳𝒆𝒎𝒐𝒏, 𝑴𝒊𝒈𝒏𝒐𝒏𝒆𝒕𝒕𝒆 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆海水味比较重嘅生蚝,除咗肥美外,仲
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
𝗧𝗢 𝗦𝗧𝗔𝗥𝗧…
面包都几好食😋牛角包好脆,仲有特别系块脆卜卜嘅lavoche,食落好似海盐味薯片,好食到令人难忘! 所有面包都可以配埋佢哋嘅酱食(图中系配个牛肉他他),分别有Bordier Unsalted Butter & Seasonal Christine Ferber Jam & Nicoise Olive Tapenade,不过对呢三款酱我冇咩记忆点😹
海水味比较重嘅生蚝,除咗肥美外,仲好!鲜!甜!😻比得上系日本食嘅中价位生蚝🦪
▫️𝑺𝒆𝒂 𝑾𝒂𝒕𝒆𝒓 𝑩𝒐𝒊𝒍𝒆𝒅 𝑲𝒂𝒎𝒄𝒉𝒂𝒕𝒌𝒂 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒓𝒂𝒃, 𝑪𝒖𝒄𝒖𝒎𝒃𝒆𝒓 & 𝑯𝒐𝒓𝒔𝒆𝒓𝒂𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 & 𝑰𝒄𝒆𝒃𝒆𝒓𝒈 𝑺𝒉𝒆𝒍𝒍𝒔
一啖size嘅蟹肉青瓜沙律,几fresh几唔错,蟹肉仲好鲜甜
▫️𝑷𝒐𝒍𝒎𝒂𝒓𝒅 𝑯𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂𝒈𝒆 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆, 𝑭𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒅 𝑱𝒂𝒍𝒂𝒑𝒆ñ𝒐, 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐, 𝑳𝒊𝒎𝒆 & 𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐 𝑪𝒉𝒊𝒑𝒔
呢个牛肉牛油果他他未算好有惊喜但都ok好食
▫️100% 𝑩𝒆𝒍𝒐𝒕𝒕𝒂 𝑷𝒂𝒕𝒂 𝑵𝒆𝒈𝒓𝒂 𝑺𝒉𝒐𝒖𝒍𝒅𝒆𝒓 𝑯𝒂𝒎
本身我就麻麻地Ham, 而同行朋友就话咸得滞🙈
𝗧𝗢 𝗖𝗢𝗡𝗧𝗜𝗡𝗨𝗘…
▪️𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑩𝒆𝒍𝒍𝒚, 𝑩𝑩𝑸 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 & 𝑯𝒂𝒌𝒂𝒕𝒂 𝑪𝒂𝒃𝒃𝒂𝒈𝒆
招牌菜果然不负所望❤️真心好出色♡半肥瘦嘅冲绳猪腩肉,卖相明显睇得出层次分明,微烟熏外层配上好入味嘅软腍猪腩肉,有种入口即溶感觉☺️好钟意呢道菜! 虽然size比较细,但亦因为咁唔好腻
▪️𝑫𝒓𝒚 𝑨𝒈𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒂𝒍𝒍𝒂𝒏𝒔 𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕, 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓𝒏𝒖𝒕 𝑺𝒒𝒖𝒂𝒔𝒉, 𝑷𝒖𝒎𝒑𝒌𝒊𝒏 𝑺𝒆𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒍𝒊𝒏𝒆 & 𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑱𝒖𝒔
呢道亦系招牌菜之一,同平时嘅鸭胸好唔同,个感觉有少少似猪肉,鸭肉黎讲完全唔鞋口,味道都唔错,只系对比非常出色嘅Pork Belly显得有啲逊色🙈
𝗧𝗢 𝗙𝗜𝗡𝗜𝗦𝗛…
▫️𝑨𝒃𝒊𝒏𝒂𝒐 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑺𝒐𝒖𝒇𝒇𝒍é 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑪𝒂𝒄𝒂𝒐 𝑺𝒐𝒓𝒃𝒆𝒕 (15𝒎𝒊𝒏)
朱古力控~绝!对!要!点!🤎无论系个梳乎厘定雪葩,都有非常浓郁嘅朱古力味,个梳乎厘亦好出色,口感软绵绵轻盈,中间仲有啲朱古力酱,食完真系超满足🥰难怪亦系呢到招牌菜之一
▫️𝑴𝒊𝒏𝒊 𝑩𝒊𝒓𝒕𝒉𝒅𝒂𝒚 𝑪𝒂𝒌𝒆
餐厅知道我哋庆祝生日,仲好好咁送咗个mini cake比我哋打卡,冇记错系个栗子味嘅蛋糕仔,食到甜品啲时候已经超级饱了🤰🏻
𝗧𝗢 𝗗𝗥𝗜𝗡𝗞…
我哋叫咗Champagne, White wine, Red wine外,仲叫咗杯朱古力,杯朱古力好香浓,完全唔系死甜,暂时系我哋饮过数一数二嘅朱古力黎❤️
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
呢餐食得好满足💓唯一美中不足系呢到影相唔太靓,如果非常追求「打卡」嘅朋友可能会失望,但以食物味道黎讲,朱古力控表示真心唔错☺️顺带一提,虽然座位不多,但人手亦有点不足
🔶𝐒𝐎𝐌𝐌𝐤𝐢𝐧𝐝 𝐨𝐟 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 $818
*All prices in Hong Kong Dollars and subject to 10% service charge
如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸 @fibee3b