2016-05-01 114 浏览
带小朋友去放完电后,十分想食雪糕,平时做法系去麦记甜品站买紫薯新地食,但今日因新地脆有买一送一,正好一个价钱满足到我同小朋友,所以自然地推门而入。可能们今日系假期,餐厅内好多买嘢同等紧嘢食嘅人。买完等左三分钟到听到入面有人叫:苹果批有,香芋批要等五分钟!!等左几分钟后,终于有我啲嘢,呢个时候,因厨房出唔切嘢,所以可以话封嘢食嘅员工唔算十分忙,但我接过我嘅外卖新地即时打开一睇,真系好失望,两个新地碗好似人地唔要嘅垃圾咁,求其掉入纸袋就算。好似唔记得左碗内仲有食物嘅咁!两个新地同两个刚炸好嘅香芋批掉埋同一个袋,冰火二重奏咩!?返到屋企一打开,一碗新地正常份量,另一碗根本就系迷你版!而且朱古力 酱少得好可怜 不过新地只系表面上溶左少少,里内仲系有啲实的,至于香芋批,个批唔会堂食咁,帮客人切开塞落个新地度,而系好似平时咁,一整个俾客人。香芋批刚炸起冇耐,外皮真系好脆,个馅有七成满而且好热,芋肉好粉,份量唔会太多亦唔会太少,洽到好处,先前仲怕厨房啲人会赶住俾客,未炸好就离炉,而搞到啲芋肉唔太熟。睇黎担心多左。整体上对食物系笑脸的,但啲员工……我想俾不少于一个喊脸啰!!两者加埋……今次俾Ok啦!
香芋批
被当垃圾