2009-03-17 27 浏览
是日下午茶, order 如下: Xocolati Dark 70% ($45) - 佢地 gei 招牌 choco drink, 好香好滑好浓, 浓到有少少苦, 正! 可惜黎到时已经塌左落去, 睇唔到佢慢慢溶 gei 一幕, 有 d 失望. autumn / winter collection ($68) - 5 粒里面只有 2 粒岩口味, 好失望 呢个就系叫 set gei 唔好处. 岩味 gei 系 pink himalayan caramel, d caramel 虽然甜, 但加上外层朱古力 gei 少少苦, 中和左岩岩好! d caramel 好滑! 仲有一粒red hazelnut, 有脆粒粒系里面, 朱古力唔太浓, 系 milk choc, 我觉得岩岩好. 唔对味 gei 3 粒, 主要觉得个 stuffing 唔夹 d chocolate, 一咬落去有 d 反感.overall朱古力味浓, 岩喜爱高浓度一族.朱古力真系唔错, 好滑.muffin 冇得散叫! 一叫要叫 5 个, 令人却步!如其实食评, drinking chocolate 得一个浓度 (70%), 唔
是日下午茶, order 如下:

好香好滑好浓, 浓到有少少苦, 正!
呢个就系叫 set gei 唔好处. 岩味 gei 系
中和左岩岩好!
d caramel 好滑! 仲有一粒

overall
朱古力味浓, 岩喜爱高浓度一族.
朱古力真系唔错, 好滑.
muffin 冇得散叫! 一叫要叫 5 个, 令人却步!
如其实食评, drinking chocolate 得一个浓度 (70%), 唔系人人岩饮, 太少选择.
好多人 (因为俾 openrice gei 咁多位煲起左吗?), 要等好耐位 (around 30mins), 仲要搭台.
人多就嘈, 唔可以慢慢叹.
落单好乱, 拎错 d 野来. 不过 d staff 都有礼貌地道歉

个人认为今次只系咁岩唔对我 gei 口味, 所以会再来试.
autumn / winter collection
2009-03-15