2022-05-03
因为呢间cafe系一以朱古力做主打, 一行到入去就会闻到浓浓既可可味, 装修以深啡同白色为主, 墙身就系纯白色, 十分简洁, 有种好舒服可以系度坐一日既感觉🙆🏽♀️ 食物都以轻食同甜品为主, 饮品当然系朱古力做主打啦, 如果想饮咖啡既话都有咖同咖啡豆可以选择😉Sweet Moment ($75)超松脆既法式Twist Brioche Bun配上云尼拿味雪糕加左啲果仁碎, 其中最香就系开心果, 差啲以为自己食紧开心果味雪糕🍦 再加上自家制海盐焦糖酱, 成件完美地配合, 两个人share黎食份量啱啱好👍🏽 成个口感丰富得黎又咸咸甜甜, 食完包你满意, 重点系冇饱滞既感觉‘Hot!!!’ Chill Chocolate ($75)一向钟意挑战待别野既我当然要试下呢个辣朱古力啦🥰 70%浓度既热朱古力, 配上惹味辣椒粉🌶️ 朱古力饮落好顺滑香浓, 辣椒既味同个朱古力又几夹, 辣味系慢慢咁渗出黎, 饮到最后既辣味仲会停留系喉龙一段时间, 完全系味觉既冲激😝 店员形容为谭仔既三小辣😂Cacao Husk Tea ($45)饮茶同样都可以饮到朱古力既味道, 仲要系可可味劲过茶味, 本身应该仲要带啲提子
Sweet Moment ($75)
Cacao Husk Tea ($45)
饮茶同样都可以饮到朱古力既味道, 仲要系可可味劲过茶味, 本身应该仲要带啲提子干味道, 不过就俾朱古力既味盖过左🤭 如果怕饮完成杯朱古力太滞, 但系又想要朱古力味享受既朋友可以一试😊
上次黎见到太多人排队所以试唔到, 今次特登早啲黎结果唔洗等位可以直入🙂 见到都有唔少人会自己一个黎饮野或者带埋狗狗一齐黎饮下野同店员吹下水添😉 钟意饮朱古力朋友绝对推荐你黎呢间Cafe😋