2021-11-01
劲耐冇食妈咪,喺旺角行过见倒口痕又想食,原来而家成个门面都唔同晒,差啲唔认得。虽然有四五部夹鸡蛋仔机,但因为都好多人帮趁,落单后都等左20分钟先有。香蕉朱古力鸡蛋仔+朱古力雪糕($52) - 太耐冇黎,原来而家鸡蛋仔都有超过20款唔同口味,仲有分咸甜,格仔饼亦有几款拣。以前次次黎都系食朱古力鸡蛋仔,今次就试香蕉朱古力鸡蛋仔,而家仲有得加$20加两球雪糕,可以拣云呢拿或者朱古力,我当然拣朱古力啦。鸡蛋仔每粒都有朱古力酱喺入面,好浓朱味,不过香蕉味就唔太突出。雪糕朱味都ok,中间仲有朱古力碎喺入面,唔似系cheap雪糕,$20两大球都唔算贵。不过唯一唔好系加左雪糕会令鸡蛋仔变腍,亦唔方便逐粒搣黎食。特浓朱古力沙冰($33) - 除左鸡蛋仔同格仔饼,妈咪而家仲有好多野饮卖,冷热都有,选择都唔少,价钱同一般茶饮店差唔多。哩杯特浓朱古力沙冰朱味好浓郁,沙冰打得好滑,完全冇碎冰,啱晒我哩啲朱迷。