2022-12-01
这条街都几多食店,呢一间门口放左一条布既banner,加上啡色既装潢都几吸睛走过去望过D 食物类型,岩我个晚赶时间食个简单既quick dinner 入到去几舒服,装潢新净,有少少日系feel场内座位唔多,约十个位,所以我见都好多人外卖为主2人枱有两张大部份系对墙坐既bar 位,约6个位,好岩一个人去食野由于餐厅门口系玻璃造,有两个bar位系设系对住街外既位置所以一路食野一路望住街边既路人静静咁经过,别有一番宁静既感觉墙上挂左好多木牌写有售卖既主食加小食简洁企理,而且咁样都可以当做装饰咁如果想睇埋图片,佢counter 位都可以有图既餐牌呢度主食系’’三文治’’, 其实睇落有D 似热狗三文治有12款,可以单叫三文治加$10 可以跟一款小食加一杯茶/咖啡/罐装可乐小食有厚切薯条﹑日式薯饼﹑粟米杯佢都有12款既手摇饮品,升级叫呢类特饮都可以,正价减$10就可以如果想多重享受,仲可以加钱加配料加炒蛋﹑珍宝肠﹑辣肠等就$12加芝士片﹑墨西哥辣椒片就$6加烟肉﹑黑松露酱就$8形式系自助式咁去counter 俾钱落单跟住食物准备好就会叫你的单号码,自己再去拎食物counter 位有自助配料可以免费
入到去几舒服,装潢新净,有少少日系feel
场内座位唔多,约十个位,所以我见都好多人外卖为主
2人枱有两张
大部份系对墙坐既bar 位,约6个位,好岩一个人去食野
由于餐厅门口系玻璃造,有两个bar位系设系对住街外既位置
墙上挂左好多木牌写有售卖既主食加小食
简洁企理,而且咁样都可以当做装饰咁
如果想睇埋图片,佢counter 位都可以有图既餐牌 呢度主食系’’三文治’’, 其实睇落有D 似热狗
三文治有12款,可以单叫三文治
加$10 可以跟一款小食加一杯茶/咖啡/罐装可乐
小食有厚切薯条﹑日式薯饼﹑粟米杯
如果想多重享受,仲可以加钱加配料
加炒蛋﹑珍宝肠﹑辣肠等就$12
加芝士片﹑墨西哥辣椒片就$6
加烟肉﹑黑松露酱就$8
形式系自助式咁
去counter 俾钱落单
跟住食物准备好就会叫你的单号码,自己再去拎食物
counter 位有自助配料可以免费拎
例如有蕃茄汁﹑芥末酱
亦都有饮管﹑小碟器皿﹑纸巾等
摆位都好干净企理
过程好快手
当时只有两个人等紧
我落左单等好似10分钟都冇,食物就已经ready ➽黑松露芝士炒双蛋 $36
用一个木篮装住个三文治
而且仲有一张好厚身﹑坚韧既纸包住
所以都几卫生
黑松露味好浓郁,加埋洋葱,整体真系好香
蛋算几滑,双蛋既份量真系好多
加左芝士系双重享受
试过就咁咬个蛋,个香味不及加埋芝士咁正
个饱加左D酱,所以食落甜甜地咁
整体几好食
➽粟米+热伯爵茶 $10
粟米份量都唔少
有加适当既糖份,甜度都OK
不是加牛油的款
热伯爵茶用外卖杯装住
味道系正常发挥
前后食过两次,都几满意
而且系呢条街都冇呢类型既食品
所以喜欢三文治/热狗类既人可以一试
味道质素几好,份量晚餐黎讲都几饱肚
价钱系呢区也实惠,所以性价比几高