2019-09-11 23 浏览
平时返工食过360 茶餐厅,但今晚经过入面就系变左发哥粥底火窝,就即刻入去试试。有好多唔同种类的海鲜餐简。我地就简左龙虾餐,试下龙虾粥好唔好味D野食未上来之前,就先有开胃小食比我地食住等。首先系梅子花生,好香梅味,酸酸甜甜,好开胃。之前就系青瓜同样好入味。两样都好开胃,岩哂而家夏天咁热的天气。再来就系炖汤。今日系松茸炖花胶鸡,好足料,味道清甜。之后海鲜同埋各种火窝配料都上齐。我地叫左个龙虾餐,餐系连埋蒜容焗青囗。焗得岩岩,辣辣地几过瘾。龙虾好新鲜,仲有好多膏。食落去担担肉,鲜甜好味,又唔洗mok壳。够哂方便。鲍鱼我地简左鲜鲍,等个粥底再鲜甜D 鲍鱼劲新鲜,上台掂佢仲识郁,好新鲜配料的脆肉鲩,食落爽口有鱼味,D海鲜配料全部都好新鲜最后就系重点 精华所左打完边炉的米水叫职员帮手煲成粥,仲可以自己简稀D定杰D 吸收唒所有海鲜的精华,个粥十分鲜甜劲好味,就算好饱都食左几碗。正

再来就系炖汤。今日系松茸炖花胶鸡,好足料,味道清甜。
龙虾海鲜

鲍鱼我地简左鲜鲍,等个粥底再鲜甜D
鲍鱼劲新鲜,上台掂佢仲识郁,好新鲜
配料的脆肉鲩,食落爽口有鱼味,D海鲜配料全部都好新鲜

最后就系重点 精华所左
打完边炉的米水叫职员帮手煲成粥,仲可以自己简稀D定杰D
2019-09-08
龙虾海鲜