2022-10-01
一早陪朋友出咗沙田新城市广场拎嘢, 然后就是新城市食brunch! 唔系成日去沙田, 发现今日成个市场都好多人, 先醒起今日派第二期消费卷, 大家都有好多嘢买😆😆😆带动成个商场都人头涌涌, 本身想试下新开果间天丼! 但超过40人已在排队🙈行左一圈,见#bricklanedeli 仲有位就去食英式早餐吧!!!🦁炸鱼薯条 - $118🐱烟三文鱼配班尼迪克蛋 - $108炸鱼薯条黎讲佢个炸粉偏厚同硬, 但鱼系鳕鱼黎, 鱼质结实唔会好易散, 不过鱼油不足鱼味偏淡!整体来讲偏干! 我曾经食过某啲餐厅系用茶餐厅经常用嘅鲶鱼柳🙈🙈真系呢…好好赚!🫣至于薯条又系炸得偏硬身, 唔系脆系硬🫣如果soft 返少少会更好!烟三文鱼配班尼迪克蛋, 烟三文鱼份量都几多, 个包有烘底同带脆身, 不过就薄身了少少🥹 蛋系流心, 合格❤️我试过贵呢个价钱嘅, 蛋基本嘅流心竟然系做唔到, 嬲🔥🔥🔥至于班尼迪克蛋嘅灵魂 - 荷兰酱 真系未达标准🙉无丰富奶香, 酸度亦不足, 我只食到紫椰菜嘅酸味😿被喧宾夺主了, 可惜!最后配上Earl Grey Tea 同 English Breakfast Tea作结!!可能曾经系英国食过我
🦁炸鱼薯条 - $118
🐱烟三文鱼配班尼迪克蛋 - $108
可能曾经系英国食过我觉得系世一嘅炸鱼薯条同班尼迪克蛋, 对呢两款菜式要求都高点吧👉🏻👈🏻