2020-04-24 67 浏览
深水埗其实有好多台式饮品店, 前排系深水步街坊group见到呢间小店派消毒用品, 睇埋社交平台知道原来系同路人!!梗系要大大力去支持啦!!!壶说既选择虽然唔算多, 不过原来好多材料都系台湾运来!!去到落单发现要用国语架, 真系台湾老板娘自己操刀!! 一直都觉得台湾芋头系特别好食特别粉, 所以就叫左杯芋头牛奶, 甜度无得选择, 不过就要左少冰~芋头牛奶既芋头份量唔算好多, 不过有咬口, 唔会太甜, 觧奶既香味依然存在, 见到好似系用红色盒果只明治牛奶架所以好饮!!妈咪要左杯黑糖珍珠鲜奶, 佢既纹路好靓, 珍珠好浓黑糖味, 要左少冰, 黑糖好香, 唔系平时一般甜到呕既感觉, 我试左一淡呀妈就自己饮晒佢既珍珠都好好咬又唔会太淋!咁岩果日无晒芝士奶盖, 决定下次再试! 呢d咁有良心既小店真系要多d去惩罚呀!!
睇埋社交平台知道原来系同路人!!梗系要大大力去支持啦!!!

壶说既选择虽然唔算多, 不过原来好多材料都系台湾运来!!
去到落单发现要用国语架, 真系台湾老板娘自己操刀!!

佢既珍珠都好好咬又唔会太淋!