2022-06-26
「八沢Hachi Sawa」嘅招牌黑松露忌廉海鲜乌冬🍜出晒名够晒浓郁,今日专登嚟到东大街呢间分店试吓😋呢度嘅lunch set 可以拣一个汤乌冬/拉面/饭送一杯免费嘅自家制热饮品🍵或者加$10可以拣另外加大杯嘅冻饮,我自己就加咗$28要多个前菜龙虾沙律🦞🍜招牌黑松露忌廉海鲜乌冬$98嚟到一定要试吓佢哋好招牌,可以话系佢哋店嘅真店之宝连续10年销量冠军🏆一上枱见到白色嘅汤底再加一大pat乌克嘅黑松露酱已经觉得好吸引😳一捞埋个汤底仲仲即刻闻到好香浓嘅黑松露味道🤭 即刻忍唔住要饮一啖汤试吓,汤底忌廉味劲浓郁嘅奶香😳 汤底亦都好龙口真系好似饮紧一碗忌廉汤,因为佢完全唔会太咸或者太油腻,手打乌冬嘅都弹牙,唯一觉得佢啲𩠌少咗啲,两三块三文鱼🐟同埋两粒带子薄片,不过如果成碗饮埋啲汤嘅话,都真系好够饱😆🥩黑蒜油炙烧叉烧乌冬$75试咗佢个忌廉汤另外就嗌多一碗黑蒜油汤🧄 呢个乌冬一上枱都好香黑蒜味🤭汤底比忌廉汤咸少少,侧边有一大pat炸黑蒜粒好香,略嫌啲叉烧太薄同埋有啲烧得太干🙈 如果可以用半肥瘦嘅叉烧会更好,溏心蛋做得好好,够晒嫩滑👍🏻🦞龙虾沙律 $28呢个龙虾沙律好出色😋 一食落去淡淡龙虾肉之余,你会
🍜招牌黑松露忌廉海鲜乌冬$98
🥩黑蒜油炙烧叉烧乌冬$75
🦞龙虾沙律 $28
呢个龙虾沙律好出色😋 一食落去淡淡龙虾肉之余,你会食到好多cream cheese🧀非常之惹味咸香,仲好细心咁配埋$4紫菜俾你夹住食,一啲都唔会溜,推荐👍🏻