2024-06-07 914 浏览
原来东涌逸东邨附近都有好嘢食,仲要系风味大排档,呢啲嘢惹味我最钟意,Google map嘅地址都好准确,揸车去好方便,仲可以泊车喺门口,食完就揸车走,冇得顶。呢间<大头虾> 几特别,竟然有一个自己嘅烧味档,唔通佢啲烧味出品唔错? 另外,外卖单都一张接一张,相信系东涌市民嘅饭堂。餐厅都有分室外同室内,我坐系室内,位置都唔少。事不宜迟,点几样嘢食下先。烧味双拼餐厅职员话呢度啲烧腩仔好正,系几得㖞!暖暖地皮又脆。另外油鸡都好滑,而且份量都唔少,啲个价几好几好!蜜桃沙律虾球份量爆多,尤其是啲虾球,薄薄嘅炸粉炸咗再捞沙律酱,仲系有啲脆,配埋蜜桃一齐食,就好似巴马臣火腿配蜜瓜一样,好夹!避风塘茄子必点!超级出色嘅避风塘菜色,茄子炸粉唔厚,茄子里面一啲都唔油,传统避风塘炒法,有洋葱、豆豉、辣椒一齐炒,非常惹味!<大头虾>啲嘢食非常多元化,我见有人食酸菜鱼,有人食全只烧鹅,都有人食蒸海鲜,值得一赞系佢啲烧味,真系唔错!另外,我都对佢啲小炒有信心,个避风塘真系煮得几好,我睇返佢餐厅啲相,竟然仲有烤乳猪,不过呢个就真系可能要预订,有兴趣嘅真系要问一问先,整体嚟讲,我好钟意呢间餐厅嘅味道同氛围,真心推介!

烧味双拼

蜜桃沙律虾球