2023-12-11
❤️今日去到东涌东荟城购物,午餐唔知食咩好同屋企人去乐天皇朝 @paradisegrouphk 。糖醋鱼片$108呢度除咗有糖醋鱼片之外,其实仲有唔同嘅热菜,包括有沙拉骨咕噜肉等等,但系今日咁热梗系要食返啲酸甜嘅嘢清凉下啦!果然酸酸甜甜,又开胃又好食。呢个糖醋鱼片好足料,仲有好多唔同嘅配菜!。萝卜丝酥饼$48真系好多地方都唔再买萝卜丝酥饼,因为实在太工序麻烦啦!终于比我喺呢度揾到非常正宗嘅萝卜丝酥饼,真系好感动!苏苏脆脆,又香又好食,里面嘅萝卜丝都整得好好,非常突出有萝卜𠮶种清香!。皇朝小笼包八件 $142都嚟到呢度,点可以唔嗌招牌八色小笼包呢,全部都系纯天然无添加㗎!而且仲有好多特别嘅口味,例如鹅肝蟹粉川味芝士同埋我最钟意嘅蒜香!真系非常特别呀!。香煎豆沙锅饼$58我哋就嗌咗香煎豆沙窝饼来作为我哋呢一餐嘅完美句号,香喷喷嘅豆沙又甜又糯!脆卜卜嘅外皮令到佢嘅层次更加丰富!
。糖醋鱼片$108
。萝卜丝酥饼$48