2023-01-05 1344 浏览
🚩 花椒八角放假同朋友行完大屿山就饿饿地~朋友知我钟意食川菜,就话要带我食一个无乜人知既餐厅!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 酸辣秀球菌 $68第一次食前菜既秀球菌😂意想不到的好食!口感爽脆加埋啲酸辣汁🫣一食就停唔到口~劲开胃🌈 椒盐茶树菇 $88呢个系店员推介😂本身以为普普通通!但估唔到真系好好食,茶树菇大大条,炸得好干爽🥹仲要佢啲炸粉一啲都唔厚,加埋少少椒盐调味🫶🏻🥹店员真系冇介绍错!值得一试🌈 霸王辣子鸡 $198千祈唔好俾佢啲辣椒吓亲!食落香而不辣,啱啱好~同埋辣椒下边有劲多鸡丁😂鸡丁炸到出面干身香口~一粒接着一粒停唔到口🫡🌈 水煮鲜牛肉 $198有时出边嘅水煮牛系劲细块!但呢个绝对唔系大大块劲满足🤤加埋佢入边有好多配菜~有青瓜鸭血同埋我最钟意嘅宽粉🤤一开始食既时候就觉得唔辣!但慢慢会开始feel到麻麻地既感觉😮‍💨不过好正🤤🌈 士多啤梨沙冰 $40🌈 芒果沙冰 $40食麻辣嘢梗系要饮嘢!就叫左2杯沙冰!仲见到有果肉喺入边!甜度都适中!解辣既话一流🌈 芒果桂花冰粉食完辣嘢梗系要食返啲甜品啦! 桂花冰粉,本身唔系好甜!但加埋芒果就啱啱好🫶🏻不得不赞店员服务态度都好好👍🏻下次喺
🚩 花椒八角
🌈 酸辣秀球菌 $68