2024-07-25
Cupping room coffee 相信大家都唔陌生,近排佢哋喺东涌𠮶度都开咗间分店,方便喺东涌shopping嘅人都可以饮多一杯高质嘅咖啡小编同朋友一齐叫咗两个餐share食,一个就系牛油果吐司配炒蛋,再加上烟三文鱼,而另一个就系墨汁蒜香意粉,饮品方便就叫咗杯Fat white同抹茶latte食物方便呢都相当高质嘅,面包就用上口感一流嘅sourdough 再加上牛油果+炒蛋+烟三文鱼,正呀,呢个组合真系Perfect match,仲可以滴两滴柠檬汁喺啲牛油果上面仲更加可以提升到个鲜味墨汁蒜香意粉食落去超多蒜香味,用上墨鱼汁的意粉同大虾一齐去炒,好好味呀,唔经唔觉就食晒添至于Fat white呢就用上Nutty嘅咖啡豆,口感浓滑,饮完之后成个人醒晒冻抹茶latte,如果唔系好饮到咖啡嘅朋友,都可以试吓,有淡淡的抹茶香,再配上牛奶,感觉好温和