2024-10-02
间唔中会同朋友去大屿山行山嘅我,成日喺东荟城都唔知道食乜~今次就试吓食韩国野主食我就叫咗肉酱牛胸肉蛋包饭,朋友唔食牛嘅,佢就食咗墨汁大虾鱼籽意粉。虽然佢唔食牛,但系佢见到我嘅蛋包饭都觉得好吸引,佢话下次要试吓冇牛肉嘅其他蛋包饭!店员切开鸡蛋之后见到入边嫩滑嘅半熟蛋浆,配合底下嘅炒饭同埋肉酱真系非常惹味,最重要嘅系上枱嘅时候都系热辣辣嘅。非常推介!墨汁大虾鱼籽意粉惊味道都唔错,意粉够味,大虾嘅肉质都鲜甜!只不过朋友觉得食得好论尽食到成个口黑鼆鼆haha炸鸡拼盘可以拣三款口味,我哋就拣咗蜜糖、甜辣、同埋柑橘。基本上我每次食韩式炸鸡都会叫甜辣口味。呢度嘅炸鸡都好好食,系冇骨嘅,肉质都好嫩滑。朋友试咗新出嘅白桃甜蜜梳打,我就叫咗杯朱古力咖啡提神,味道都唔错,咖啡唔会太甜或者太苦,就算之后啲冰溶咗都冇淡到讲到最惊喜莫过于个甜品,我哋叫咗甘笋Oreo慕丝蛋糕,上枱嘅时候觉得真系好可爱🥰而且系好好味!面头系Oreo碎,中间有mouse蛋糕,最底有白色嘅奶冻,好好味呀😍🥕🥕Will encore!😍👍🏻`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹🅕🅞🅛🅛🅞🅦 @jujube
Will encore!😍👍🏻
🅕🅞🅛🅛🅞🅦 @jujubeeshare