🚂东铁有咩好野食⁉️ 🚂火炭站韩风👅辣豆腐汤锅🍲 | 🧀鸡蛋芝士卷🍳由韩国人小本经营嘅韩式餐厅,家庭式营运🙈好容易就可以撞岩一家大细都帮手开舖。午饭时间都几多OL过黎食野,座位有限迟左就要系门口等位啦~辣豆腐汤锅即叫即整,原煲系炉上面烧到滚哂先拎上枱,个汤会跟个白饭,饱就一定饱嘅😌佢仲会拎小菜俾你食,今次系辣白菜泡菜同豆芽菜,不过佢一时时会转嘅~ 个汤入面系滑滑嘅嫩豆腐,仲有鸡蛋同少少海鲜,不过汤底用辣椒切碎黎煲,所以比较多渣,个口感就差左少少啦🤔芝士蛋卷本来以为是片装芝士个款,点知原来系拉丝芝士,本身我都唔太好拉丝芝士,因为我觉得好滞有时仲食落似香口胶,不过今次食落都唔错嘅~,唔系为加芝士而加,个鸡蛋卷仲剪得好好好松软😋不过系贵咗少少🙈整体黎讲都几好食,系火炭嘅韩国野算系咗架啦~ 全间野都系讲韩文嘅,煲完韩剧煲上脑都过去感受下气氛都唔错㗎~📍火炭 K-POP snack推荐:🌝🌝🌝🌚🌚价钱:💰💰💰外观:📸📸味道:👅👅👅👅-------------------------🤤想Keep住睇下chingching食左咩⁉️记得like & follow 🐷 #foodie #hkfood #h
🚂东铁有咩好野食⁉️ 🚂火炭站

味道:👅👅👅👅

-------------------------
🤤想Keep住睇下chingching食左咩⁉️
记得like & follow 🐷

#foodie #hkfood #hk #韩式 #芝士 #工厂区 #韩国人 #火炭 #东铁