2022-07-05
食完龙凤蛋治未够饱,又唔想阻住人地细舖做生意,行前少少有间饺子店,都系openrice热捧嘅🆙都系黄店🔆韭菜鲜肉煎饺- 水准之作,韭菜香,肉汁甜,饺皮厚薄适中,饺皮煎香可口😋咸蛋黄芥菜鲜肉煎饺- 略厌有d失望嘅系,粒咸蛋黄竟然系一粒咁瑟缩在饺子嘅一角,而唔系剁碎混入菜肉当中😕因而未能掩盖芥菜独有嘅苦涩味😕但食到咸蛋黄果刻,真系好幸福呀😚大白菜鲜肉汤饺- em...最怕有时食到d大白菜饺有少少微酸,而佢就正正系我怕嘅一类😢野生松茸鲜肉汤饺- 惊喜之作‼️好多地方都出黑松露/松茸饺,但落得果丁点菇,好多都有色无味~但呢只饺菇味香浓,又够大只‼️一啖、两啖、yummy😍😍😍虫草花鸡汤- 每叫一份饺子,无论汤饺/煎饺,都附送一碗。上台几靓仔,但唔好有期望🙁虽然寻底有几条虫草花咬下,但味道真系淡过水。
咸蛋黄芥菜鲜肉煎饺- 略厌有d失望嘅系,粒 咸蛋黄竟然系一粒咁瑟缩在饺子嘅一角,而唔系剁碎混入菜肉当中😕因而未能掩盖芥菜独有嘅苦涩味😕但食到咸蛋黄果刻,真系好幸福呀😚