住将军澳嘅朋友又有口福了 平时我行新都城都系去二期为多 今次去三期发现佢装修完之后多咗好多新餐厅 感觉仲要几𝐶ℎ𝑖𝑙𝑙下 呢间就系其中一间 🍍𝑆𝑒𝑟𝑟𝑎𝑛𝑜 𝐻𝑎𝑚 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑃𝑖𝑛𝑒𝑎𝑝𝑝𝑙𝑒 •西班牙风干火腿伴烤菠萝 $62 ➡️菠萝𝑇𝑜𝑡𝑎𝑙有5大粒 烧得好有风味 风干火腿本身颇咸 配上菠萝一齐食 非常开胃 🐥𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑊𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑦𝑐ℎ𝑒𝑒 𝐷𝑖𝑝 •香辣鸡翼配茘枝沾酱 $38 ➡️本身觉得香辣鸡翼正常发挥冇乜特别 但俾荔枝沾酱吸引咗 估唔到配上个酱立即感觉十分清新 荔枝味重捞埋少许泰式辣酱 值得一试 🍝𝑆𝑝𝑎𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑖 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐴𝑠𝑠𝑜𝑟𝑡𝑒𝑑 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚𝑠 & 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒•松露忌廉牛肝菌意大利粉 $72➡️非常推介 系我近排食过最好食嘅意大利粉 酱料足够 松露味重 好多蘑菇 意粉烟靭唔会”林𝑝𝑎𝑡 𝑝𝑎𝑡” 超赞 🥐𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝑇𝑒𝑎 & 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑤/ 𝑉𝑎𝑛𝑖𝑙𝑙𝑎 𝐼𝑐𝑒-𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 •宇治抹茶白朱古力牛角窝芙 配 呍尼拿雪糕 $58 ➡️都系十分推介 首先有惊喜系佢白朱古力𝑐𝑟

•西班牙风干火腿伴烤菠萝 $62

•香辣鸡翼配茘枝沾酱 $38

•松露忌廉牛肝菌意大利粉 $72

•宇治抹茶白朱古力牛角窝芙 配 呍尼拿雪糕 $58

➡️都系十分推介 首先有惊喜系佢白朱古力𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚一𝑑都唔会过甜 而且𝑣𝑒𝑟𝑦 𝑙𝑖𝑔ℎ𝑡 𝑎𝑛𝑑 𝑓𝑙𝑢𝑓𝑓𝑦 窝芙好脆 完全系牛角包嘅口感 好钟意

☕️𝑂𝑟𝑎𝑛𝑔𝑒 𝐸𝑠𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐
•香橙汤力特浓咖啡 $42

➡️呢款颇特别 同埋唔系间间餐厅都有呢类𝐸𝑠𝑝𝑟𝑒𝑠𝑠𝑜 𝑇𝑜𝑛𝑖𝑐 未搅匀之前有𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎𝑛𝑜感觉 搅匀后香橙嘅甜味较为突出 钟意饮咖啡嘅朋友不妨试下呢只

🍎𝐶𝑖𝑛𝑎𝑚𝑚𝑜𝑛 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒
•苹果肉桂 $38 𝐶ℎ𝑜𝑜𝑠𝑒 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 / 𝑂𝑜𝑙𝑜𝑛𝑔 可选伯爵红茶 /清香乌龙茶

➡️秋风起所以叫呢款润一润 今次我拣上𝐸𝑎𝑟𝑙 𝐺𝑟𝑒𝑦 肉桂味唔选突出 但有配上唔少果肉 包括苹果、橙&菠萝 整体几𝑠𝑤𝑒𝑒𝑡