2020-07-08 75 浏览
黑松露薯片登陆了香港一阵子,终于有机会一尝了。虽然唔系黑松露狂粉,但都几钟意黑松露制品嘅我就当然要一试呢个薯片啦!佢都有几款口味,而今次就拣咗原味黑松露薯片同埋帕马森芝士黑松露薯片试一试。买到返屋企即刻急不及待开嚟食,一开包装就已经有扑鼻嘅黑松露香。薯片系密密嘅波浪纹,几香脆!包装内都见到有啲油但知道佢地用嘅系橄榄油,感觉都健康啲!每块薯片上都有啲莳萝草点缀,增添咗啲香气!两款薯片都几浓郁黑松露味,而分别在于帕马森芝士味多咗阵芝士嘅咸香味,平衡返黑松露嘅味道,又多重滋味!同埋相对无咁咸。但如果系黑松露狂粉,就当然买招牌嘅黑松露薯片啦,个种香味真系会令人食唔停口。而且薯片都几大包,可以同屋企人开心些牙~一次过食唔晒都唔担心,有封口位可以保存返,几贴心嘅设计!

外卖自取