2022-09-29 87 浏览
虽然已经放宽左政策可以去旅行٩(ˊᗜˋ*)و,不过准备去旅行爆吃同爆买前先系香港食下日本过江龙既烧肉店医饱个肚先.᭣Beefar's 鹿儿岛烧肉 Tasting menu hkd$178𐐫极上前菜拼盘一盘送上3款豪华既前菜拼盘,望到真系眼前一亮!!‎⸝⸝⸝海胆萨摩牛军舰╯厚而布满牛脂雪花纹既萨摩牛包住鲜而饱满既海胆及三文鱼籽.入口带出萨摩牛既脂香及弹性,后带海胆creamy甘甜既鲜味.‎⸝⸝⸝珍宝带子刺身蟹肉味噌三文治╯极厚身既带子中间切开后再夹入蟹肉及蟹酱,整个味道甘而浓厚,带出双重鲜味.‎⸝⸝⸝和牛芝士他他寿司╯牛肉他他加上芝士后味道更浓厚. 以三角腩切粒制成,再沾上秘制蒜味的蕃茄酱?酸酸甜甜既香气刚好中和左他他牛肉及芝士既腻感.‎⸝⸝⸝牛油果海鲜沙律╯沙律菜及牛油果同样新鲜!配搭蟹肉更鲜甜,清爽开胃.‎⸝⸝⸝海胆三文鱼籽和牛刺身╯系和牛片上加上海胆及三文鱼籽呢个无敌鲜味既组合,完美地冲冲住味蕾!᭣𐐫汤极上牛肉浓汤╯牛肉浓汤带住点辛香,除左牛香亦带有蔬菜既甜味.᭣𐐫主菜 去到主菜既环节同样新满惊喜!食到4%奇迹之牛及各个稀少部位完美地满足左我呢只食肉兽.‎⸝⸝⸝一口和牛西冷天妇罗╯

𐐫极上前菜拼盘
一盘送上3款豪华既前菜拼盘,望到真系眼前一亮!!

海胆萨摩牛军舰╯

珍宝带子刺身蟹肉味噌三文治╯

和牛芝士他他寿司

牛油果海鲜沙律╯
沙律菜及牛油果同样新鲜!配搭蟹肉更鲜甜,清爽开胃.

海胆三文鱼籽和牛刺身

𐐫汤
极上牛肉浓汤╯
牛肉浓汤带住点辛香,除左牛香亦带有蔬菜既甜味.

𐐫主菜

一口和牛西冷天妇罗╯
嫩粉既和牛和西冷被薄薄一层既天妇罗炸浆包住,外脆内嫩腍既口感带出层次感.芥末沙律酱既辛香感轻左一阵油腻感.

甲罗烧╯
我最爱既甲罗烧!充满蟹羔,蟹肉及蟹籽3重滋味,加上蛋浆后再烧热后每啖都带住浓郁香浓既蟹鲜味.

稀少部位 4 款╯
4款稀少部位分别有贝身肉,腿三角,羽下,三角腩.牛花同样分布平均,肉香质感香软松化.

4%奇迹之牛极上牛柳扒╯
以奇迹之牛见称既珍品,和牛级数直达A5级.牛柳扒上既雪花纹平均细腻,轻轻烧香两面已经足够,入口香软.当中既油脂丰腴甘香,牛脂香慢慢系口中化开.

盐葱牛舌包╯
极厚身既牛舌内里包住大量盐葱,烧香后既牛舌包爽弹又充满肉汁.每一啖食到牛舌浓厚牛脂香之余又带住葱香,必试!!

4%奇迹之牛极上西冷╯
薄薄一大片既极上西冷充满油份,放上炉上炙烧几10秒后已经可以食! 极上西冷已预先加入寿喜烧汁作调味,烧香后沾上生蛋黄带出寿喜烧风既风味.

日式冷素面╯
食完咁多热辣辣既野食返碗冷面降温之余又可以清新一下口腔去迎接甜品.

𐐫甜品
是日中饼╯
加上黑蜜既云尼拿雪糕再配上中饼,外脆内软,作为甜品唔会过heavy.
  • 盐葱牛舌包
  • 4%奇迹之牛极上西冷