2025-01-04 0 浏览
好少喺度打评语,不过觉得香港餐饮业真系比呢一啲店舖嘅服务搞到祸晒话说我哋一家人四个人谂住去饮咖啡,当我准备睇紧Menu出去买咖啡嘅时候,𠮶个男人同我讲,想提一提我,佢哋冇搭枱呢一件事,咁我见到原来我嘅友人,因为佢全部系两人枱,所以佢就走咗去第二张枱度坐,我有人话有事先问过𠮶张枱嘅人介唔介意,人哋系唔介意。咁我去同我嘅友人讲呢一件事嘅时候,我见到个店员臭晒眉头咁样望实我哋,好似觉得我哋搞紧事咁,所以我哋即时走咗。当然我明白可能有佢嘅态度唔想人搭枱,但系一嚟可以用一啲好嘅方法同我哋讲,我哋唔系想搞事,都一定会配合,第二就系咁如果唔要搭枱,佢系咪可以俾啲方法我哋,解决我哋一行四人嘅问题,例如比一啲凳我哋坐?而唔系用一个咁不尊重不礼貌嘅态度去对待?总之呢一间舖头就冇下次。香港餐饮业应该都要反思吓,有时香港人想支持都支持唔落。