2020-01-04
千色汇最近有间新餐厅,见今晚有时间就同同事去试下,因为早左少少到,所以唔洗点等位😊讲下佢环境方面,位置我觉得都几阔落,空间都好大,坐低都好舒服😌而食物方面,作为芝士迷既我,见到meau上有我最爱既芝士野食,毫不犹豫就嗌左个芝士鱼柳饭然后小食就有瑞士汁鸡翼同蒜香一口牛🥟野饮方面就叫左经理推介既水果百香茶。先讲下主食,因为佢上枱就已经有芝士系面,估唔到佢仲有加热熔芝士呢part,见到果下已经流哂口水,急不及待想即刻试下,食落口觉得啲芝士好香,个鱼柳好脆,连埋饭一齐食成件事好夹。小食:瑞士汁鸡翼 - 逊色左少少,因为我中意多啲汁,佢个汁唔系几够,不过肉质几好,煮得够腍,啲肉一咬就开。蒜香一口牛 - 可能我本身食得浓味,我同事觉得个牛咸左啲,但系我觉得都ok,我仲食埋啲洋葱丝同蒜香片添饮品:水果百香茶 - 因为见到佢meau上有好多特色饮品,有选择困难既我都㨂唔落手,就问下经理推荐边只好饮,就叫左呢只水果茶,果然冇令我失望,饮落好fresh,甜度都岩岩好,如果黎到极力推荐要试下呢个百香水果茶整体黎讲,作为一间新餐厅我觉得唔错,服务都几好,下次会黎试埋佢个lunch
小食:
饮品: