好后悔冇系入去前先睇openrice食评,服务极低劣,真系贴钱买难受,大家自己睇路🙄事实证明openrice上面劣评比好评多嘅食肆唔系被恶意抹黑🤦‍♀️一行12人家族聚餐,约晚上6点到,除左我地唔够5枱客,6点15分左右落单12人全包套餐$2388,6点40左右表示可以开始上菜,最初一小时上菜速度好快,但食物质素绝对唔算好。蚝皇北菇伴玉掌,冬菇是酸的🫠(叫了部长后对方只将剩下的冬菇拎走,然后完全冇左下文,冇主动处理问题,直到我地问要点补救先话会补番冇问题嘅冬菇)京烧柚子骨,只食到外层柚子酱味,肉冇味😑豉油虎虾,肉非常柴😵‍💫食到7点30分左右,仲有一个糯米饭同甜品桂花糕未到。我地一路等,中途仲有侍应黎问我地糯米饭到左未,但一直未见到糯米饭。去到8点觉得唔对路,第一次直接揾女部长追,女部长叫我地等等,然后一直冇回音。去到8点30分见到另外一枱比我地迟好多嘅客竟然上左糯米饭,于是第二次揾女部长同侍应追,但都系继续叫我地等。再10分钟后,第三次追女部长,仍然叫我地等 (同一时间有其他几枱都系度等紧呢两样野)等左超过一个钟我地决定唔再等,大家执好野直接去收银处要求取消糯米饭+甜品同找数。然后女部

蚝皇北菇伴玉掌,冬菇是酸的🫠

京烧柚子骨,只食到外层柚子酱味,肉冇味😑

豉油虎虾,肉非常柴😵‍💫

食到7点30分左右,仲有一个糯米饭同甜品桂花糕未到。

去到8点30分见到另外一枱比我地迟好多嘅客竟然上左糯米饭,于是第二次揾女部长侍应追,但都系继续叫我地等。

然后女部长声称桂花糕黎左,我地话要离开请佢地俾其他都系呢个套餐嘅客,要求佢扣番冇黎嘅菜式钱俾我地找数。

结果女经理话甜品系送(明明写左系套餐菜单入面,点分咩野系送咩唔系❓),套餐亦唔可以扣钱要收全数❓❓(此时糯米饭依然冇影)

我地坚持唔再等,要扣左冇上嘅菜式钱找数,结果佢乜都冇讲就走左去,我地系收银处又干等左超过5分钟🫠
等佢返黎,依然话要俾全数但可以将糯米饭同甜品打包俾我地,好似问题唔系佢地度咁🙄

我地拒绝,跟住女部长来回出入几次又用左15分钟,最后话只能减$80😂

12人份的糯米饭和桂花糕只值$80系咪证明左你地呢d食物质素就系咁差❓

我地表达不满,然后个女部长揾左个男经理出黎应付我地🙄

呢个经理最极品,一上黎就话公司政策只可以减$60 (连$80都唔系🙄),话系我地唔接受打包所以要收全数,仲话我地唔满意可以报警,言词极度挑衅😊

理论中仲大大声喝在场的女士,情商超低亦都完全唔认错,做食肆经理做到咁,怪唔知得香港饮食业会一潭死水啦🤗

我地白等左超过一个钟,已经俾足耐性,宜家连埋单都要再浪费我地半个钟,真系冇下次🥰

后尾返到去仲要发现佢地系张单度夹硬剔左糯米饭同桂花糕 (红笔系我地自己mark睇下d野黎齐未)🤣
晚市12人餐
2024-12-07