星期三见做完Gym有点肚饿,就去左上环附近餐厅揾食。行过汤品呢间餐厅见到系食面,就系店外睇睇有咩岩食。呢个时候有位戴眼镜的大叔(应该系老板)已经推销我地,最后我地上左二楼坐底。我地一坐底大叔已经递上绿色纸俾我地下单,我地两个左睇右睇,发觉张order纸几复杂。我地系言谈之间已经表露左我地系唔饮汤,大叔就话可以选择下面列岀的食物。由于我地唔饮汤,所以汤类之下列岀的食物都要系列岀价钱另加HK$5。系左加右加的情况下,价钱都几贵。下单后,我地先发现枱上有黄、红另外两张餐纸。系好奇之下发现黄色餐单列岀食物同大叔递上的绿色餐单系一样的!而且价钱系平好多(相对同样食物总计贵$2x-3x)!!我地相信呢张黄色餐单系for唔饮汤的食客,但大叔完全无提我地,只顾推销绿色餐单。我随即到留下同大叔讲我地之前见晤到呢张黄色餐单,个大叔话咁你地再用呢张餐单下单,系我上楼之制就听到呢位丫叔讲左句”你老板”嘅粗口。无耐就有另一位丫姐上黎同我地重新下单 。两位态度极度差劲,毫无文化。食物方面完全无味道,𩠌料又少,我个碗米线食左一半已经无食。系一肚气情况下已经拿拿林走人,埋单嘅时候仲发现呢间系米之莲餐厅,咁嘅服务态度同

食物方面完全无味道,𩠌料又少,我个碗米线食左一半已经无食。系一肚气情况下已经拿拿林走人,埋单嘅时候仲发现呢间系米之莲餐厅,咁嘅服务态度同食物质素真系好笑,唔会再有下次帮衬。
2017-12-20