2020-09-22 184 浏览
同朋友行尖沙咀,见到呢间餐厅个名几得意,又想食台湾野,所以入去试下。睇返资料,呢间餐厅应该是属黄店,不过我地发现餐厅入面的deco是用简体,画上红领巾,我谂应该系特登挂。算啦,我都睇得明既。不过两个店员俾人感觉麻麻地,几 hea下,落单都系两个系度玩玩下。我地最后叫左鲁肉便当、蕃茄牛肉面、卤水拼盘、盐酥鸡扒。先讲鲁肉便当,鲁肉少,这个算,最大问题系d饭湿到系蒸萝白糕既质地,我忍唔住同店员讲个饭既问题,佢话唔好意思,今日比较多人拣饭,话翻煮左几次,嗯,佢解释左,不过......其实唔知关咩事。个店员有问不如帮我转面,不过我朋友个面咬落都系似硬硬地既乌冬,所以作罢。到份蕃茄牛肉面,个汤底味似茄膏开,牛肉无牛肉味,个面质头先讲左...... 至于个卤水拼盘,我真心未见过卤水卤完d 猪耳同鸡翼都仲系淡黄色,蛋同卤豆腐算系可以,蛋算系入味,其他都系白烚既味道,究竟系点会咁既呢?至于盐酥鸡扒,真系好油,然而都系无味既,唯一可取系皮都算脆。最后要讲埋个黑糖珍珠鲜奶茶,味道系沟左糖既水,珍珠未熟。小插曲,格离枱有3个女仔食,全程都好接受唔到d质素,走𠮶时都忍唔住问我地,究竟系佢地味觉问题,定还是真系好

我地最后叫左鲁肉便当、蕃茄牛肉面、卤水拼盘、盐酥鸡扒。

小插曲,格离枱有3个女仔食,全程都好接受唔到d质素,走𠮶时都忍唔住问我地,究竟系佢地味觉问题,定还是真系好难食。

自问对食物要求真系唔高,但呢餐真系食完想问句:究竟我食左d乜?