2024-09-01
真系好想食海鲜啊! 最近又好像追紧海鲜火锅嘅风,今日就同我男朋友去天后呢间「天空虎啸」食海鲜蒸气火锅喇!劲期待呀!😻😻👬$888海鲜蒸气刺身套餐,超抵!有法国蓝龙虾,有阿拉斯加长脚蟹,有苏格兰刺身带子,还有一夜干石特鱼同每天手打鲜制墨鱼滑同虾滑,真系超抵超大份!🔸 法国蓝龙虾, 肉质爽弹,非常鲜甜爽口,龙虾超正超肥美!有一丝淡淡的龙虾甜味😚!咬落去就听到声喇,超爽脆爽爽声!实在大大大满足😀😀!🔸 阿拉斯加长脚蟹则系靓中系靓,超爽脆,鲜甜可口味道甘甜!🔸 苏格苏刺身带子🙊!香口饱满,爽口鲜甜,干净系口! summore 配上唔出名嘅海草配西京面豉,气味清香,却又清爽!😉🔸海鲜蒸气火锅!超丰富超正!真系满满咁多嘢吃,呢锅嘢抵食到惊!有一夜干石特鱼嘅独特滋味,手打墨鱼滑同虾滑爽甜可口!好过瘾!!😬最后黎到新鲜野菜盛合😎,饱满又新鲜,就像系翡翠一样闪闪发光!呢个菜盛合真系又靓又抵食!今日真系食咗一餐好好食嘅饭啦!餐厅位置地理方便,都好易揾到!我想下次再嚟啦!
🔸 阿拉斯加长脚蟹则系靓中系靓,超爽脆,鲜甜可口味道甘甜!