2022-01-31 587 浏览
📍No Milkshake No Life - #YFF西环-呢间邪恶指数超标既餐厅一直都系我既bookmarks入面 店内环境玩味十足 好多美式deco 打卡一流~餐厅主打comfort food 啱晒大家cheat day过黎放纵一下🤡-🔸坚揪真烟肉芝士治 ▫️𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 ($76)三文治即叫叫烘 上菜时非常热辣辣面包用上danish toast 烘到非常香脆 极重牛油香!但包身较油 拎起黎食𠮶阵成手都系油 有啲狼狈🥶入面夹咗满满既拉丝芝士同埋烟肉 建议大家要趁热食 如果唔系芝士冻咗就会变硬 咁就影响口感架喇~-🔸炸辣鸡汉堡配薯条▫️𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬/ 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 ($88) 呢个burger比我想像中有惊喜😜炸鸡炸到外脆内软 入面既鸡肉一啲都唔干 反而嫩滑有肉汁酱汁酸酸辣辣 几解腻开胃 配料有Mexican chilli、芝士、生菜 同埋焦糖洋葱 同埋整体成个包几有墨西哥风味 🇲🇽而伴碟既薯条都诚意满满 用咗里上红椒粉既cajun fries 甜甜地又香身脆口 够晒惹味🍟-🔸花生酱朱古力奶昔 ▫️𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝘽
呢间邪恶指数超标既餐厅一直都系我既bookmarks入面
店内环境玩味十足 好多美式deco 打卡一流~
🔸坚揪真烟肉芝士治
▫️𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 ($76)
三文治即叫叫烘 上菜时非常热辣辣
但包身较油 拎起黎食𠮶阵成手都系油 有啲狼狈🥶
🔸炸辣鸡汉堡配薯条
呢个burger比我想像中有惊喜😜
炸鸡炸到外脆内软 入面既鸡肉一啲都唔干 反而嫩滑有肉汁
甜甜地又香身脆口 够晒惹味🍟
🔸花生酱朱古力奶昔
▫️𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙈𝙞𝙡𝙠𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 ($59)
黎得呢间餐厅食野又点可以唔试吓佢地既特色奶昔~
好可惜皇牌既焦糖花生酱烟肉奶昔已经一早sold out😢😢
不过今次呢杯花生酱朱古力奶昔都好有惊喜 饮落口感同味道都非常非常浓郁 好浆口 但味道又唔会甜到起啖
而且入面仲饮到粒粒既粗粒花生碎 增加口感之余仲帮到成杯奶昔提升层次 水准十足 果然系招牌饮品😚