2021-08-11
《𝗗𝗮𝗺𝗮𝗷𝘂𝗶𝗰𝗲》 /❛果汁起家的雪糕店❜ 主打纯素。轻食/ •́ﻩ•̀近年冒起既纯素餐厅都有唔少捧场客 唔属于新奇野依到既墨西哥卷同雪糕都同样出色✩以轻食𝒄𝒂𝒇𝒆黎讲整体质素算不错喔————————————✧ 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆 自家制纯素雪糕,当中以榴梿味最受欢迎,但当日去到售罄 ˘͈ ᵕ ˘͈不果开心果都系我既雪糕𝓁𝒾𝓈𝓉入面数一数二既味•ᴗ• *无奶的雪糕,用果汁制造加入雪糕粉 食落开心果香味自然 好吃•દ• 要尽快食呀,快溶喇 •́ﻩ•̀————————————✧ 𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑 (𝒗𝒆𝒈𝒂𝒏) 由于雪糕筒其他味卖哂,所以就试左杨枝甘露杯装雪糕。其实对杯装雪糕既期望唔高,无期望反而有惊喜,食落第一啖觉得又出乎意料地正呙。无化学成份既味,可能同佢地落既素食原材料有关,感觉添加剂都落得唔多 纯粹食紧杨枝甘露甜品😋比起平常都食到既开心果口味,更加欣赏呢杯既味道.但系我下次仲系想试榴梿味呀🥰————————————✧ 𝗪𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗲𝘁𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦 𝘸𝘳𝘢𝘱, 𝘴𝘰𝘶𝘱/𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬日式麻酱烤豆腐卷 低卡之选,原来一块饼皮只有大约一43卡路里。即叫即包,采用新鲜食材百
近年冒起既纯素餐厅都有唔少捧场客 唔属于新奇野
依到既墨西哥卷同雪糕都同样出色
✩以轻食𝒄𝒂𝒇𝒆黎讲整体质素算不错喔
✧ 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆
𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝒔𝒄𝒐𝒏𝒆
不果开心果都系我既雪糕𝓁𝒾𝓈𝓉入面数一数二既味•ᴗ• *
————————————
✧ 𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑 (𝒗𝒆𝒈𝒂𝒏)
𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑
𝑰𝒄𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑪𝒖𝒑
比起平常都食到既开心果口味,更加欣赏呢杯既味道
但系我下次仲系想试榴梿味呀🥰
✧ 𝗪𝗿𝗮𝗽 𝘀𝗲𝘁
𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘥𝘦 𝘸𝘳𝘢𝘱, 𝘴𝘰𝘶𝘱/𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬
日式麻酱烤豆腐卷
𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗽𝘀
日式麻酱烤豆腐卷
低卡之选,原来一块饼皮只有大约一43卡路里。即叫即包,采用新鲜食材百页豆腐加上毛豆、甘笋、羽衣甘蓝、车厘茄等蔬菜配用饼皮卷起,整体感觉清爽之余,味道同口感都相当丰富。饼皮烟韧有咬口•ᴗ•
✧莲藕粉葛汤(跟餐) 可选其他冷热饮
雪糕店有汤饮真系第一次见,店主应该都系著重饮食健康之人。
落左好多去湿既材料,食完啲凉野饮番啲去湿汤当平衡番😜
✧ 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗽𝘀
上菜时仲冒紧烟,足料蕃薯,炸粉好小 每条都好粗身,啖啖蕃薯肉,甜甜地,不错ツ
—♡—♡—♡—♡—♡—♡—
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ