餐厅: 老趙越南餐廳
资讯:

2020-11-26 597 浏览
今日同屋企人过完海,返九龙揾嘢食,就去咗佐敦当周围睇,谂谂吓都系去老赵,贪佢附近比较容易泊车又好食有保证。😉然后我哋叫咗几个餐,一齐share。生牛肉汤河汤底够咸香,牛肉被汤浸到半生熟,食落去唔韧,薄薄地容易咬。而去上面嘅葱花好香,提升左成碗汤可嘅层次。❤️❤️香茅猪扒冻檬猪扒真系好香香茅味,而且煎得松脆可口,肉质松软,再配合干蒜同葱花,简直正!而佢嘅酸汁亦够酸辣,不过如果面冻啲就完美!🥰🥰泰式猪手饭猪手肉质松软,而且好林,适合小朋友食,而酱汁亦香浓,食落去一啲都唔漏!😋😋香茅猪扒饭猪扒同冻檬一样,就唔再讲啦,啲饭够热,我觉得猪扒配饭比起配冻檬更好!饮品就推荐热蜂蜜金桔露,甜甜地饮完喉咙好舒服,秋凉啱晒!👍🏻👍🏻
然后我哋叫咗几个餐,一齐share。
生牛肉汤河
生牛肉河