深水埗家后听得多,今日经过终于试到。星期六嘅12:30嚟到,已经人山人海,有人等外卖有人等入座。😳如此墟冚,我都系外卖上车食就算。⭕️韭菜猪肉饺、椰菜云耳猪肉饺 $42 🟡🟡⚪️⚪️⚪️$40有八只饺子🥟,加两蚊可以双拼。话晒都系人龙店,满有期待咬落去,点知好普通。馅料唔结实、调味一般,似急冻𠮶啲日式饺子。汤底有两嚿粉葛,比较淡味。虽然甜记饺子而家成日被负评,但我喜欢甜记多啲。😳⭕️开心果巴斯克芝士蛋糕 $35🟡🟡🟡🟡⚪️睇报道讲系由店主嘅日本太太亲手制作🍰。蛋糕柔软,十分湿润,唔太甜。开心果味唔算好突出,但都可以接受。虽然细细个,但用料充足,食一半已经饱咗😛😋。果然系被饺子耽误嘅巴斯克😂😂。排队时见每枱都系会点巴斯克,呢间真系正宗妹仔大过主人婆嘅店子,妹仔带动咗好多生意🤪😂。下次我会净买巴斯克,试埋原味同咖啡味。🤭🤭
深水埗家后听得多,今日经过终于试到。
如此墟冚,我都系外卖上车食就算。

⭕️韭菜猪肉饺、椰菜云耳猪肉饺 $42
🟡🟡⚪️⚪️⚪️
$40有八只饺子🥟,加两蚊可以双拼。

⭕️开心果巴斯克芝士蛋糕 $35🟡🟡🟡🟡⚪️